loading
close
SON DAKİKALAR

Hasan Mutlu: Başım dik, alnım aktır. Hesabını veremeyeceğim hiçbir işim yoktur.!

Hasan Mutlu: Başım dik, alnım aktır. Hesabını veremeyeceğim hiçbir işim yoktur.!
Tarih: 13.09.2025 - 10:20
Kategori: Yerel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Bayrampaşa Belediyesi'ne yönelik soruşturmada gözaltına alınan Başkan Hasan Mutlu mesajında; Yaşananlar; siyasi operasyonlardan, asılsız iftiralardan ibarettir.

Gözaltına alınan Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu'dan ilk mesaj;

"Değerli komşularım, ben bugüne kadar yalnızca Bayrampaşa’ya ve siz kıymetli hemşehrilerimize hizmet ettim. Sizlere layık olabilmek için çıktığımız bu yolda bir an bile geri adım atmayı düşünmedim, düşünmeyeceğim.

Başım dik, alnım aktır. Hesabını veremeyeceğim hiçbir işim yoktur. Bugün yaşadığım gözaltı, sadece 30 yılın ardından Bayrampaşa’yı hizmetle buluşturmamızın bir sonucudur. Yaşananlar; siyasi operasyonlardan, asılsız iftiralardan ibarettir.

Emin olun ki; siz değerli Bayrampaşalılarla birlikte bu iftiraların da, haysiyetsizliklerin de üstesinden geleceğiz. Ben, kendimi yine ve yeniden Bayrampaşa halkının vicdanına ve desteğine emanet ediyorum."

Değerli komşularım, ben bugüne kadar yalnızca Bayrampaşa’ya ve siz kıymetli hemşehrilerimize hizmet ettim. Sizlere layık olabilmek için çıktığımız bu yolda bir an bile geri adım atmayı düşünmedim, düşünmeyeceğim.

Başım dik, alnım aktır. Hesabını veremeyeceğim hiçbir işim yoktur.… pic.twitter.com/WXphtmhd25

— Hasan Mutlu (@hmutlu34) September 13, 2025

Ne Olmuştu?

İstanbul'da 13 Eylül sabahı, CHP'li Bayrampaşa Belediyesi'ne operasyon yapıldı. Belediye Başkanı ile birlikte 48 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul'da CHP'li Bayrampaşa Belediyesi’ne düzenlenen “yolsuzluk” operasyonu kapsamında aralarında Belediye Başkanı Hasan Mutlu'nun da yer aldığı 48 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Bayrampaşa Belediyesi'ne yönelik "zimmet", "irtikap", "rüşvet vermek", "rüşvet almak" ve "ihaleye fesat karıştırmak" suçlamalarıyla soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu dahil 48 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

BAŞKAN YARDIMCISI DA GÖZALTINDA

Gözaltına alınan isimler arasında Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcısı Lütfi Kadıoğulları da bulunuyor.

Kadıoğulları, gözaltı işlemi sonrası Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolüne getirildi.

Hasan Mutlu gözaltında

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, sabah saatlerinde düzenledikleri eş zamanlı baskınlarda Hasan Mutlu ile beş yardımcısı ve beş belediye meclis üyesini gözaltına aldı.

Bu arada Bayrampaşa Belediyesi ile şüphelilere ait iş adresi ve evlerin olduğu 72 adreste ekiplerce arama yapılıyor.

SUÇLAMALAR NELER?

Başkan Mutlu ve dosyada şüpheli olarak yer alan diğer isimlere irtikap, rüşvet, nitelikli dolandırıcılık ve ihaleye fesat karıştırmak suçlamaları yöneltildi.

Başsavcılık kararıyla harekete geçen polis, 72 konut ve iş yerinde arama başlattı.

Arama yapılan yerler arasında belediye binası da var.

BAYRAMPAŞA BELEDİYE BAŞKANI HASAN MUTLU KİMDİR?

Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu, 22 Haziran 1961'de Karabük'ün Safranbolu ilçesinde doğdu.

İlk ve orta öğretimini İstanbul Fatih'te tamamladıktan sonra yine İstanbul'da Vefa Lisesi'nde lise eğitimi gördü.

Hasan Mutlu, 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fizik-Matematik Bölümü'nden üçüncülükle mezun oldu.

Ayrıca İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde de eğitim gördü.

Hasan Mutlu uzun yıllar eğitim sektöründe görev yaptı.

2011 yılında CHP ilçe başkanlığı görevi de yaptı.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları