loading
close
SON DAKİKALAR

Hasankeyf için kampanya: 50 yıl sürecek bir baraj için 10 bin yıllık bir tarih yok edilebilir mi?

Hasankeyf için kampanya: 50 yıl sürecek bir baraj için 10 bin yıllık bir tarih yok edilebilir mi?
Tarih: 16.09.2019 - 17:50
Kategori: Gündem

Hasankeyf Koordinasyonu, Hasankeyf ve Dicle Vadisi’nin baraj sular altına kalmaması için sosyal medyada kampanya başlattı.

Hasankeyf Koordinasyonu, Twitter'da “#HasankeyfİçinBirŞey” yap/çiz/söyle kampanyası başlattı. Kampanyaya çok sayıda sanatçı mesajlarıyla destek verdi.

Destek veren bazı isimlerin mesajları şöyle: 

Tarkan: 10 bin yıllık bir tarihin ve eşsiz bir doğanın içinde bulunmanın ayrıcalığını yaşıyoruz. Bu eşsiz coğrafyada kuşlar, bitkiler, Dicle Vadisi'nin insanları bizi izliyor, tarihe nasıl bir iz bırakacağımızı merak ediyorlar. Dünyanın her yerinde barajların getirdiği zararların sayısız örnekleri var. Barajlar daha iyi bir yaşam ve iş imkanı vadederken geride bıraktıkları tahribat, çoraklaşma, göç ve ölüm. Ilısu Baraj projesinin sunduğu gelecek çok açık: Binlerce yıllık tarihin ve benzersiz alanların yok olması.

Cem Seymen: 12 bin yıllık tarihe sahip Hasankeyf ve milyonlarca canlıya ev sahipliği yapan Dicle Vadisi yok olacak. Üstelik sadece 50 yıl ömür biçilen Ilısu barajı için. Görkemli tarihimizi sular altında bırakmayalım. Hala geç değil. Bu yanlıştan dönelim. #HasankeyfİçinBirŞey yapalım”

Ferhat Tunç: Yaşamak ve yaşatmak isteyen herkes, #HasankeyfİçinBirŞey yapabilir. Hükümetin yıkım projesini oldubittiye getirmesine hep birlikte müsaade etmeyelim. Hasankeyf ve Dicle Vadisi kurtarılabilir; bizimle. Bizi kurtaracak olan da doğanın ve tarihin kendisidir.

Haluk Levent: 50 yıl sürecek bir baraj için 10 bin yıllık bir tarih yok edilebilir mi? Çocuklarımız, torunlarımız bizi affetmeyecek. Hasankeyf için yapılacka ne varsa yapalım.

Ahmet Ümit: Sessiz kalma. Hasankeyf'e sahip çık, ülkene sahip çık, insanlığa sahip çık.

Barış Atay: Duyarlı olalım, Hasankeyf için mücadele edelim.

Şebnem Sönmez: Hasankeyf kimsenin keyfi için sular altında kalmamalı.

 

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları