loading
close
SON DAKİKALAR

Hasankeyf’te iş makinalarının yıkım işlemi devam ediyor

Hasankeyf’te iş makinalarının yıkım işlemi devam ediyor
Tarih: 30.11.2019 - 13:21
Kategori: Gündem

İlk yerleşimin 12 bin yıl önce gerçekleştiği ve bir açık hava müzesi olan antik kent ve en az 24 medeniyete ev sahipliği yapan Hasankeyf'te yıkım işlemi devam ediyor.

Ilısu Barajı nedeniyle sular altında kalacak olan Hasankeyf’te, yıkım işlemleri devam ediyor. Daha önce tarihi çarşının yıkıldığı Hasankeyf'te, bu kez arkeolojik kazı alanın çevresinde bulunan evler yıkılmaya başlandı. Sosyal medya hesaplarından Hasankeyf'le ilgili iş makinlarının yıkım işleminin devam ettiğiyle ilgili paylaşımlar yapılyor. 

 Hasankeyf Koordinasyonu  "Hasankeyf'te yıkım her gün saat saat, dakika dakika hiç durmadan devam ediyor. 12 bin yıllık tarihin için de iş makinalarının sesi yankılanıyor" ifadeleriyle bir video paylaştı:

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları