loading
close
SON DAKİKALAR

Haşdi Şabi: Telafer'e operasyon saatler içinde başlayabilir

Haşdi Şabi: Telafer'e operasyon saatler içinde başlayabilir
Tarih: 28.10.2016 - 12:01
Kategori: Gündem

Şii Haşdi Şabi milisleri, Musul’un batısının IŞİD’den temizlenmesi için saatler ya da günler içinde operasyona başlayacaklarını açıkladı.

Reuters’ın aktardığına göre, Haşdi Şabi milislerinin sözcüsü Ahmed el Esadi, Musul’un batısındaki Telafer’in ele geçirilmesi için başlatılması planlanan harekatın hazırlıklarının tamamlandığını söyledi. Esadi, “Buraya operasyon düzenlemeye birkaç gün ya da saat var” ifadelerini kullandı.

Haşdi Şabi, Tikrit ve Felluce'nin IŞİD’ın elinden alınmasının ardından bu kentlerde örgüt sempatizanı olduğunu öne sürdüğü Sünni sivillere işkence edip öldürmekle suçlanmıştı. Bu suçlamalara dikkat çeken Ankara, nüfusunun büyük bölümünü Sünnilerin oluşturduğu Telafer’e Haşdi Şabi’nin girmesine karşı olduğunu sıklıkla tekrarlıyor. Son olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Buradaki Türkmen kardeşlerimizin hak ve hukukunu da koruma konusunda kararlılığımız da var Allah’a şükür muktediriz de. Oradaki kardeşlerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmadık. Onlara yönelik saldırılar olursa elbette biz de buna duyarsız kalmayız" demişti.

Sputnik

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları