loading
close
SON DAKİKALAR

Haşimi'den düşürülen jete ilişkin açıklama

Haşimi'den düşürülen jete ilişkin açıklama
Tarih: 06.07.2012 - 13:29
Kategori: Dünya

Tarık Haşimi ''Eylemin, Suriye için haklı bir yanının olmadığına ikna oldum ve inandım'' dedi...

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Haşimi, Anadolu Ajansı'nın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Doğu Akdeniz'de uluslararası hava sahasında, Türk uçağının Suriye tarafından düşürülmesine ilişkin soru üzerine Haşimi, saldırının ardından Türkiye'nin ulusal güvenliğini korumaya ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Hava savunması yapan Türk uçağının savaş uçağı olmadığını vurgulayan Haşimi, ''Uçağın misyonunun saldırı niteliğinde olmadığı net ve açık olarak görülüyor'' diye konuştu.

Haşimi şöyle devam etti:

''Eylemin, Türkiye hükümetine karşı neden yapıldığını anlamadım. Olay beni derinden etkiledi. Pilotlar ve aileleri için üzüldüm. Suriye-Türkiye arasında gelişen ilişkileri anlamıyorum. Türkiye'ye yönelik bu eylemin, Suriye için haklı bir yanının olmadığına ikna oldum ve inandım''

Türkiye'nin Suriye politikası

Tarık Haşimi, Türkiye'nin Suriye politikalarına da değinerek, şöyle konuştu:

''Türkiye, Suriye'de yaşanan olayların durması noktasında önemli bir rol üstlendi. Suriyeliler, Türkiye'ye çok fazla minnettar oluyor ve Türk hükümetinin yanında pozisyonunu alıyor. 

Ancak Suriye halkı, eylemlerinin daha fazla etkisi olduğunu görmek istiyor. Türk hükümeti de uluslararası gündemde, öldürülen masum insanların durumunu ortaya koymalı. 

Bu konuyu öncelikle temel almalı. Ayrıca Suriye ile ilgili bölgesel hükümetin yanı sıra uluslararası kurumlar da sorumluluklarını yerine getirmeli.''

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları