loading
close
SON DAKİKALAR

Hastalarının mahrem görüntülerini paylaşan doktor serbest bırakıldı

Hastalarının mahrem görüntülerini paylaşan doktor serbest bırakıldı
Tarih: 10.01.2019 - 11:05
Kategori: Gündem

İzmir'de, kadın hastalarının mahrem görüntülerini çekerek bir internet sitesi aracılığıyla yaydığı iddiasıyla gözaltına alınan doktor, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde bir doktorun muayene sırasında gizlice çektiği çok sayıda kadına ait görüntüler müstehcen içeriklerin de yer aldığı bir internet sitesinde paylaşmış, görüntüleri çektiği belirlenen doktor gözaltına alınmıştı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesine götürülen E.B.Ç'nin bilgisayarı ve cep telefonu da incelemeye alındı.

Emniyetteki işlemlerin ardından öğle saatlerinde sağlık kontrolünün ardından Bayraklı'daki İzmir Adliyesi'ne sevk edilen şüpheli, yaklaşık 4 saat boyunca savcılıkta ifade verdi. İfade verme işleminin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen şüpheli, 21.20 sıralarında adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Şüpheli E. B. Ç tutuksuz yargılanacak.

HASTANEDEN AÇIKLAMA YAPILDI

Olayla ilgili hastaneden yapılan açıklamada,"Hastanemiz bünyesinde oluştuğunu tespit ettiğimiz siber suçlar kapsamında kişisel verilerin saklanması ve paylaşılması konusunda suç işlediği şüphesi oluşan personelimiz açığa alınmış, hakkında idari ve yasal soruşturma başlatılmıştır" denildi.

 
 

 

Kaynak : AA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları