loading
close
SON DAKİKALAR

Hastanelerde laborant kadrolarının yüzde 16’sı boş

Hastanelerde laborant kadrolarının yüzde 16’sı boş
Tarih: 24.12.2018 - 10:40
Kategori: Gündem

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kamu hastanelerinde 16 bin 628 laborant kadrosunun bulunduğunu, bu alanda aktif çalışanların doluluk oranının ise yüzde 84 olduğunu açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kamu ve özel hastanelerindeki laborant kadrosu açığını Meclis gündemine taşıdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, “Kamu hastanelerinde toplam kaç adet laborant kadrosu bulunmaktadır? Kamu hastanelerindeki laborant kadrolarının doluluk oranı nedir? Bu laborant kadrolarında, üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmayan kaç personel istihdam edilmektedir? Laborantların mezuniyetleri doğrultusunda, hastanelerin ilgili bölümlerinde çalışmalarını düzenleyecek herhangi bir tedbir almayı planlıyor musunuz? Şayet bir planınız var ise bu planınız nedir? Ne zaman uygulamaya geçecektir? - Özel hastanelerin laboratuvarlarında, ilgili bölüm mezunlarının istihdamını sağlayacak bir düzenleme yapacak mısınız?” şeklinde sorular yöneltti.

Gürer’in yazılı soru önergesine yanıt veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bakanlığımıza bağlı kamu sağlık tesislerinde laborant kadrosunda Personel Dağılım Cetveli (PDC) 16.628 laborant kadrosu olup aktif çalışan doluluk oranı yüzde 84 kadardır” şeklinde açıklamada bulundu.

CHP'li Gürer, laborantların hastanelerin en önemli faaliyet alanlarında görev yaptıklarına işaret ederek, “Ülkemizde binlerce laborant kadro beklemekte, pek çok laborant ise kadro verilmediği için uzmanlık alanının dışında başka işlerde faaliyet göstermektedir. Bakanlıktan gelen yanıta göre laborant kadrolarının yüzde 84’ü dolu, yüzde 16’sı ise boş görünmektedir. Bu durumda yapılması gereken boş olan kadrolara mutlaka ata yapılmasıdır” diye konuştu.
 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları