loading
close
SON DAKİKALAR

Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş'tan 'Hatay' mesajı

Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş'tan 'Hatay' mesajı
Tarih: 23.07.2019 - 10:00
Kategori: Gündem

Hatay'ın anavatana katılışının 80. yılı dolayısıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Antakya Cumhuriyet alanında Hatay Valisi Rahmi Doğan ve protokol ile saygıyla anıldı.

Hatay'ın anavatana katılışının 80. yılı dolayısıyla sosyal medya hesabından bir mesaj da paylaşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş "Bu duygu ve düşüncelerle,Hatay’ın anavatana katılış sürecinde canını dişine takarak mücadele eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını,Hatay için gözünü kırpmadan mücadele eden Tayfur Sökmen’i,Abdurrahman Melek’i ve tüm kahramanları rahmet ve minnetle anıyorum" ifadelerini kullandı. 

23 Temmuz'un Hataylıların doğum günü olduğunu belirten Lütfü Savaş "Birlik ve beraberliğin, inancın ve cesaretin sarsılmaz gücüdür. 23 Temmuz, azın çok olduğu, hasretin mutluluğa döndüğü, değeri hiçbir para birimiyle ölçülemeyecek kadar değerli bir gündür. 23 Temmuz, Hataylıların doğum günüdür" notunu paylaştı. 

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz da Hatay'ın anavatana katılışının 80. yılı dolayısıyla bir mesaj paylaştı. Yılmaz sosyal medya hesabından  "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, Hatay Devleti Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen ve arkadaşları ile tüm aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum" sözüyle Hatay'ın ilk ve son Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen'a dair TRT arşivinden bir görüntü paylaştı.

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları