loading
close
SON DAKİKALAR

Hatip Dicle'ye Beraat

Hatip Dicle'ye Beraat
Tarih: 19.06.2012 - 16:39
Kategori: Siyaset

Yaargıtay tarafından bozulan dosyayı tekrar ele alan Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi Dicle'nin beraatine hükmetti...

Doğubayazıt'ta 18 Temmuz 2007 tarihinde yapılan mitingde konuşan ve 12 Haziran seçimlerinde Diyarbakır'dan milletvekili seçilen, ancak Yüksek Seçim Kurulu milletvekilliği tarafından düşürülen KCK/TM davasından tutuklu DEP eski milletvekili Mehmet Hatip Dicle, hakkında Erzurum'da dava açıldı.

 

Ne demişti?


Dicle mitingde, "Kürdistan' dediğimiz onların resmi anlamda Doğu ve Güneydoğu Anadolu dediği bölge. Biz şehitler hareketiyiz, herhangi bir parti değiliz. Bizi herhangi bir partiyle karşılaştırmayın. Başbakan, 'Arkanızdayız. Sorunun barışçıl demokratik çözümü için ne gerekiyorsa hazırız' dedi. Dağdaki gençlerimiz de silahları susturdu. Kardeş Kürt halkının tek bir radyo, televizyon kanalı olmayacak. Roj TV gidecek dışarıdan yayın yapacak, onun da frekansını engelleyeceksiniz. Böyle kardeşlik olur mu?"



Yaptığı konuşmadan dolayı Özel Yetkili Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan Mehmet Hatip Dicle'ye, terör örgütünün propagandasını yaptığı iddiasıyla yargılandığı davanın 24 Haziran 2008 tarihindeki karar duruşmasında 2 yıl hapis cezası verildi. Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi 20 Aralık 2011 tarihinde Dicle'ye verilen 2 yıllık hapis cezasını bozdu.


Bunun üzerine Özel Yetkili Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi Yargıtay'ın kararını dikkate alarak Hatip Dicle'nin beraatini kararlaştırdı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları