loading
close
SON DAKİKALAR

Hava Harp Okulu öğrencilerinden 71'si hakkında tahliye kararı verildi

Hava Harp Okulu öğrencilerinden 71'si hakkında tahliye kararı verildi
Tarih: 22.06.2022 - 01:19
Kategori: Gündem

15 Temmuz sonrasında tutuklanan Hava Harp Okulu öğrencilerinden 71'si hakkında tahliye kararı verildi. Öğrencilerin dosyaları Yargıtay'da inceleme aşamasındaydı.

15 Temmuz 2016'da darbe girişimine katıldıkları iddiasıyla Hava Harp Okulu öğrencileri hakkında müebbet hapis cezası verilmişti. Karar Yargıtay'da inceleme aşamasındaydı.

Aktivist Melek Çetinkaya’nın oğlu Furkan Çetinkaya’nın da aralarında bulunduğu 71’den fazla Hava Harp Okulu öğrencisi hakkında tahliye kararı verildi. Tahliyeler gece yarısı başlarken anne Melek Çetinkaya Türkiye saati ile 00.54 dolaylarında oğlu ile ilk fotoğrafını paylaştı. Çetinkaya, “Bu gerçek mi? Şehit Murat Ragib Yusuf bizi görüyordur değil mi?” dedi.

Aralarında Melek Çetinkaya’nın oğlu Taha Furkan Çetinkaya’nın (26) olduğu Sultanbeyli dosyasından yargılanan 71 öğrenci serbest bırakıldı. Dosyaları Yargıtay’da incelemede olan öğrencilerin tahliyesine karar verildi.

Bu gerçek mi?
#şehit Murat Ragib Yusuf bizi görüyordur değil mi? pic.twitter.com/cdxFXMGEaX

— Melek Çetinkaya (@MelekCetk) June 21, 2022

 

Ne olmuştu?

15 Temmuz 2016’dan sonra 355 Askeri Öğrenci hakkında müebbet hapis cezası verildi, 6 yıldır tutuklular.

Binlercesi hakkında ise asılsız iddialar ile terör soruşturması açıldı ve tutuklandılar.

15 Temmuzda komutanlarının “Otobüse bin!” emri ile tatbikata gittiklerini düşünen Askeri Öğrenciler kendilerini bir anda olayların ortasında buldular.

Kendilerine karşı yapılan saldırı ve linç girişimlerine rağmen kimseye zarar vermediler, hepsinin balistik raporları temiz çıktı.

Askeri Öğrencilerden Murat Tekin ve Ragıp Enes Katran, halkın içerisine karışmış provokatörler tarafından linç edilerek şehit oldular.

Yıllardır mahkemelerde sunulan ve Askeri Öğrenciler’in masumiyetini kanıtlayan onlarca delile, rapora, kamera görüntülerine rağmen maalesef müebbet hapisle cezanlandırıldılar.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi Keyfi Tutukluluk Çalışma Grubu’nun hak ihlali tespiti ve tahliye kararına rağmen uluslararası anlaşmalar hiçe sayılarak öğrenciler hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutuldu.

14-18 yaşlarında devlete emanet edilen Askeri Öğrenciler masumdur..! kampanyası yapıldı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları