loading
close
SON DAKİKALAR

Havalimanında İşçi Kıyımı

Havalimanında İşçi Kıyımı
Tarih: 12.02.2012 - 00:42
Kategori: Sendika

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yer hizmetleri işini yapan ISG, Hava-İş sendikasına üye 550 işçiyi toplu sözleşme süresi sona ermeden işten attı.

İstanbul  Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yer hizmetleri işini yapan ISG, Hava-İş sendikası ile yapılan toplu sözleşmenin süresi dolmadan 550 işçiyi işten attı. İşten atılan içiler bu sabah havaalanında eylem yaptılar.

Gelişmelerle ilgili açıklama yapan Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin, Pegasus ve ISG iş birliğiyle yapılan hukuksuzluğa dikkat çekerek, "Pegasus ile ISG arasında 5 yıllık hizmet alım sözleşmesi olmasına rağmen, sözleşme sendikal örgütlenmeden dolayı süresi dolmadan bitirilmişti. Şimdi de ISG ekonomik sıkıntılar çektiğini söylüyor" dedi. Ayçin, Pegasus'un şimdi yer hizmetleri işini Çelebi AŞ'ye vererek işçilerin işten çıkardığını söyledi.

"ISG ile Pegasus Havayolu arasında yapılan hizmet alım sözleşme feshi tam bir oyundur, hiledir, muvazaadır. İşin garibi ISG bu yer hizmetleri alım sözleşmesine aykırı Pegasus'un fesih işlemine karşı kılını bile kıpırdatmamaktadır. Hatta cezai bir şart bile uygulanmamaktadır. Pegasus Havayolu işletmesi ise birçok başka illerden getirilen ve kölelik şartlarında çalıştırılan Çelebi Hava Servisi firmasının işçileri ile tüm uçuş emniyet kurallarını hiçe sayarak yer hizmetlerini yürütmeye çalışmaktadır" diyen Ayçin, sözleşme feshinin toplusözleşmeli düzeni kaldırmaya dönük olduğunu kaydetti.

ISG işçilerinin karalı mücadelesinin bütün havaalanlarına dalga dalga umut olarak yayıldığını belirten Ayçin, bu ayak oyunları ile bu umudun kırılmak istendiğini ifade etti.

Ayçin konuşmasını şöyle sonlandırdı, "Sabiha Gökçen havalimanında işçileri kış gününde işsiz bırakma kararı alan patronlar iş barışını sabote etmişlerdir. Bu noktadan sonra oluşabilecek olay ve olumsuzluklardan ne sendikamız ne de üyelerimiz sorumlu olmayacaktır. ISG ve Pegasus Havayolu yönetimlerinin bu ortak işçi düşmanı planı bozulacaktır.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları