loading
close
SON DAKİKALAR

Haydar Akar'dan Dilovası Önergesi

Haydar Akar'dan Dilovası Önergesi
Tarih: 11.02.2012 - 21:06
Kategori: Özel Haberler

Kocaeli Milletvekili Sayın Haydar AKAR Dilovasındaki Limanlara ilişkin bir soru önergesi sundu.

Kocaeli Milletvekili Sayın Haydar AKAR Dilovasındaki Limanlara ilişkin bir soru önergesi sundu.

İlgili soru önergesi ise şu şekilde;

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 
       
Haydar AKAR
Kocaeli Milletvekili

Kocaeli-Dilovası ilçesi birçok sanayi kuruluşu ve OSB ile kirletilmiş ve bugün Kanser Ovası adıyla anılmaya başlanmıştır. Dokuz adet limanın bulunduğu Dilovası’nda son günlerde özellikle yerel basında da çok sık yer alan haberlere göre; deniz dolgusu yapılmak suretiyle yeni limanlar yapılmak istendiği ve var olan limanlarında genişletilmek istendiği belirtilmektedir. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Nihat ERGÜN’ün de bu konuda basına yansımış ‘’Dilovası bölgesindeki bazı limanların sahipleri, genişlemek için izin istiyor. Biz kesinlikle izin vermiyoruz.’’şeklinde beyanları bulunmaktadır.

Ancak; Avrasya Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Kocaeli şubesi toplantısına katılan Polisan A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Bitlis’in burada ‘’Türkiye’ nin en önemli ithalat-ihracat limanı olan Haydarpaşa Limanı yakında kapanıyor. İzmit Körfezi’ndeki limanların yükü çok artacak ve mevcut kapasiteler yetmeyecek. Sahibi olduğumuz Dilovası‘ndaki limanı da büyütmemiz gerekiyor. Bunu bize devlet, hükümet teklif etti. Dilovası sahilinde, 400 dönümlük deniz dolgusu yaparak, limanımızı büyütecek, kapasitesini arttıracağız.’’ açıklamaları olmuştur. 

1.Hükümetiniz, Haydarpaşa Limanı’nı kapatınca buradaki yükü Kocaeli iline mi kaydırmayı planlıyor? Böyle bir planınız varsa, bunun zaten ağır sanayileşme ve kıyı tahribatına uğramış olan Kocaeli’ye nasıl bir faydası olacağını düşünüyorsunuz?

2.Uzun yıllardır Dilovası’daki sanayileşmenin, burada yaratmış olduğu sorunlar kabul edilip çözümlerine ilişkin tartışmalar yapılırken, uzmanların ve kamuoyunun tepkisine rağmen Dilovası’nda faaliyet gösteren firmalara, hükümetin deniz dolgusu yapılması suretiyle kapasite artırımı teklifinde bulunarak büyük bir hata yaptığını düşünüyor musunuz? Bu Kocaeli’ne yapılmış bir ihanet değil midir? 

3.Dilovası ilçemizi bundan sonra sanayi çöplüğü olmaktan kurtarmak adına, koruma altına almak ve iyileştirme çalışmaları yapmak gibi bir projeniz var mıdır?

4.Sayın Bakanın yapmış olduğu açıklama ile hükümetiniz tarafından firmalara yapılmış olan bu teklif arasında büyük bir çelişki yok mudur?  Kamuoyuna, deniz dolgusuna karşıymış gibi bir duruş sergilenirken firmalara, denizi doldurun demek sizce ne kadar etiktir?

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları