loading
close
SON DAKİKALAR

Haydarpaşa Garı'nda son sefer eylemi

Haydarpaşa Garı'nda son sefer eylemi
Tarih: 11.02.2012 - 19:14
Kategori: Gündem

Haydarpaşa Garı’nda dün yapılan son sefer öncesi Türkiye Komünist Partisi İstanbul İl Örgütü garda bir eylem gerçekleştirdi.

Haydarpaşa Garı’nda dün yapılan son sefer öncesi Türkiye Komünist Partisi İstanbul İl Örgütü garda bir eylem gerçekleştirdi.. Haydarpaşa’nın AVM ve otel yapılmasına karşı TKP üyeleri saat 23.00’da Haydarpaşa Garı’nda oldu.

“Tarih böbürlenmek için, alınıp satılmak için değildir. Haydarpaşa Garı'nı size bırakmayız” başlıklı bir açıklama yayınlayan TKP İstanbul İl Örgütü, dün gece saat 23:30'da kalkacak son treni uğurlamak için, saat 23:00'da, Haydarpaşa Garı'nın önünde aydınlar, sanatçılar ve emekçilerle buluşacağını açıkladı.

Marmaray ve Yüksek Hızlı Tren projesi bahane gösterilerek 2 yıl süreyle kapatılacak olan Haydarpaşa Garı’nda dün son kez iller arası sefer gerçekleştirildi.

Garda dünkü son sefer saati olan 23.30’da garda buluşan TKP İstanbul İl Örgütü eylem öncesi yaptığı açıklamada, Onlar, her şeyi olduğu gibi tarihi de alıp satmak isterler. Bir alışveriş merkezindeki dükkânın kirası kadar değerlidir, onların tarihi. Haydarpaşa Garı, belleksizleştirme ustalarının elinde piyasa canavarına peşkeş çekilmek isteniyor” denildi.

TKP İstanbul İl Örgütü tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

"Tarih onlar için, övünülen, böbürlenilen şeyler bütünüdür, alınıp satılan şeylerdir.

Tarih onlar için, Haydarpaşa Garı'nı “yaptıran” büyük sultandır. Tarih, şehirler fetheden cihan padişahları, mehter marşıdır.

Tarih, bizim için ders alınan, hatırlanan, unutulmayan her şeydir.

Tarih, 1941 yılında “Denizde balık kokusuyla, döşemelerde tahtakurularıyla gelir, Haydarpaşa garında bahar” diyen Nâzım Hikmet'tir.

Gar inşaatında ölen kimbilir kaç işçidir.

Haydarpaşa'nın merdivenlerinde Doğu Ekspresi'nin saatini bekleyen heybeler ve insanlardır.

Onun için bizim tarihimiz alınıp satılmaz.

Üzerine alışveriş merkezi, otel yapılmaz.

Onlar, herşeyi olduğu gibi tarihi de alıp satmak isterler. Bir alışveriş merkezindeki dükkanın kirası kadar değerlidir, onların tarihi.

Haydarpaşa Garı, belleksizleştirme ustalarının elinde piyasa canavarına peşkeş çekilmek isteniyor.

“Hızlı Tren”in gürültüsüne getirip, paraya çevirmek istiyorlar garı.

Zengin yabancı turistler için çitlerle çevreleyip, yoksula kapalı bölge yapmak istiyorlar.

Kafalarından kimbilir neler geçirip, sessiz sedasız hayata geçirmek istiyorlar.

“İzin vermeyiz” diyoruz.

“Garda polis araması yapıldı”

Bu arada dün "Haydarpaşa Kararmasın" eylemi için Twitter'da sözleşip garda yemeğe gidenlere polis kimlik araması yaptı.

Bianet’in haberine göre, Twitter’da bir araya gelerek garda yemek yemek için sözleşen gruba polisler kimlik kontrolü yaptı. Yemek sırasında gelen sivil polis polisler, kendilerince aranan birinin “Twitter'a buraya geleceğini yazdığı" şeklinde bir ihbar aldıklarını ve bu yüzden kimlik kontrolü yapacaklarını söyledi.

Çoğunluğunu yazarlar, gazeteciler, oyuncular ve reklamcıların oluşturduğu 25-30 kişinden oluşan bir grup eylem için orada olduğunu belirten Avukat Efkan Boğaç, polisler, ihbarı e-posta yoluyla aldıklarını, e-postada, 'Hakkında arama kararı bulunan üç kişinin, Twitter'a buraya geleceklerini yazdıkları' bilgisinin bulunduğunu söyledi.

Kimlik kontrolü yapan polis, aranan kişileri bulamadığını söyleyerek restorandan ayrıldı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları