loading
close
SON DAKİKALAR

Haydi F.Bahçe Ülker,Haydi G.Saray MP

Haydi F.Bahçe Ülker,Haydi G.Saray MP
Tarih: 11.02.2012 - 18:46
Kategori: Spor

THY Eurolegaue'deki temsilcilerimiz Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Medical Park bu akşam zorlu karşılaşmalara çıkacak.

THY Eurolegaue'deki temsilcilerimiz Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Medical Park, TOP 16 gruplarında iki önemli sınava çıkacak. Sarı lacivertliler, Ülker Sport Arena'da Panathinaikos'u ağırlarken; sarı kırmızılılar da Rusya deplasmanında CSKA Moskova'nın konuğu olacak.

İki karşılaşma da NTVSpor'dan naklen yayınlanacak.

F.Bahçe Ülker'in Kritik Sınavı

Fenerbahçe Ülker, Top 16 G Grubu'ndaki üçüncü maçında Yunan ekibi Panathinaikos ile karşılaşacak.

bu akşam oynanacak mücadelenin başlama saati ise 20:30. Karşılaşma aynı zamanda NTV Spor'dan canlı yayınlanacak. Temsilcimizin bu maç öncesinde 1 galibiyet ve 1 mağlubiyeti bulunuyor. Sarı Lacivertliler ilk maçında Unics Kazan'a 76-71 yenildi. Temsilcimiz ikinci maçında ise geçtiğimiz hafta yeni salonunun açılış maçında konuk ettiği EA7 Emporio Armani'yi 65-63 mağlup etti ve ilk galibiyetini aldı.

İstatistiklerde Sarı Lacivertlileri maç başına %76,75 sayı ortalaması ile oynarken 2 sayı bölgesinden %48,4-3 sayı çizgisinin gerisinden %36 isabet oranı ile oynuyor. Temsilcimizde en skorer oyuncu ise 13 sayı ortalaması ile Bojan Bogdanovic. Oğuz Savaş da %60 ile 2 sayı bölgesinde en skorer oyuncu olurken James Gist 4,6 ribaund, Emir Preldzic de 3,3 asist ile oynuyor.

Rakip Panathinaikos'un da temsilcimiz gibi 1 galibiyet 1 mağlubiyeti bulunuyor. Yunan ekibi ilk maçında EA7 Emporio Armani'yi 57-78 mağlup ederken geçen hafta ise Unics Kazan'a 83-89 mağlup oldu. Yunan temsilcisinin en etkili isimlerinin başında ise Dimitris Diamantidis geliyor. Oyuncu 10,6 sayı ortalaması ile takımında ilk sırada yer alırken Sarunas Jasikevicius da 2 sayı bölgesinden %63,41 ortalama ile oynuyor. Romain Sato 5,8 ribaund ve yine Dimitris Diamantidis 4,8 asist ile bu kategoride lider durumda. 

G.Saray Zorlu Cska Deplasmanında

THY Euroleague'da mücadele eden temsilcilerimizden Galatasaray Medical Park, Top 16 E Grubu'ndaki üçüncü maçında Rusya'nın CSKA Moskova takımı ile deplasmanda karşılaşacak.

Bu akşam oynanacak karşılaşma TSİ 18:15'te başlarken NTV Spor'dan canlı olarak ekranlara gelecek.

Galatasaray Medical Park Top 16 ilk maçında karşılaştığı Anadolu Efes'e 68-62 yenilmişti. Temsilcimiz geçtiğimiz hafta ise Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Olympiacos'u konuk etti. Zorlu maçın normal süresi 69-69 eşitlikle tamamlanırken Sarı Kırmızılılar uzatmalarda ise rakibini 78-77 yenerek ilk galibiyetini almış oldu.

Takım istatistiklerinde Sarı Kırmızılar %69,5 sayı ortalaması ile yakalarken 2 sayı çizgisinden %50,3 – 3 sayı çizgisinin gerisinden ise %29,7 isabet oranı ile oynuyorlar. Sarı Kırmızılı ekipte en skorer isim ise 10,3 sayı ortalaması ile Jaka Lakovic. Jaka aynı zamanda 2,8 asist ortalamasıyla oynuyor. Luksa Andric de 10,2 sayı, Jamon Lucas 8,7 sayı ve 4,2 ribaund, Furkan Aldemir ise 4,7 ribaund ortalaması ile bu kategoride ilk sırada bulunuyor.

Rus ekibi CSKA Moskova'nın namağlup ünvanı devam ediyor. Kazlauskas'ın öğrencileri Top 16 ilk maçında Olympiacos'u 86-78 yenerken geçtiğimiz hafta bir diğer temsilcimiz Anadolu Efes'i 96-68 yendi.

Takımın en skorer oyuncusu ise 15,7 sayı ortalaması ile Nenad Krstic. Bu oyuncu ribaunt'ta da 6,7 ortalama ile ilk sırada bulunuyor. Milos Teodosic 5,4 asist ile bu kategoride ilk sırada kendisine yer bulurken Andrew Kirilenko da %53,85 ile 3 sayı çizgisinin gerisinden oldukça etkili.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları