loading
close
SON DAKİKALAR

Haydi mücadeleye, haydi greve!

Haydi mücadeleye, haydi greve!
Tarih: 11.02.2012 - 19:15
Kategori: Sendika

Kamu emekçileri, kamu hizmetlerinin paralı hale getirilmesine ve hak gasplarına karşı bugün yurt genelinde greve çıkacak.

Hastaneler zorunlu hizmetler dışında çalışmayacak, okullar, vergi daireleri, trenler hizmet vermeyecek. Hizmet alanlarında üretimi durduran emekçiler, illerde merkezi yerlerde basın açıklamaları ve yürüyüşler düzenleyecek. Greve işçi sendikaları, Halkların Demokratik Kongresi, siyasi partiler ve tüketici dernekleri destek veriyor. Yaşananların sadece hizmet veren emekçileri değil, hizmet alan milyonları ilgilendirdiğine dikkat çeken kurumlar, AKP Hükümetinin tüm kesimlere yönelik saldırılarına karşı birlikte mücadele çağrısı yaptı.

Hastaneler, okullar, vergi daireleri, demiryolları başta olmak üzere kamu kurumları bugün güne grevle başlayacak. TTB, SES ve KESK’in çağrısıyla emekçilerin haklarının gasbedilmesine, başta sağlık ve eğitim olmak üzere kamu hizmetlerinin ticarileştirilmesine karşı greve çıkacak olan emekçilere her kesimden destek geldi.

Deri-İş Genel Merkezi yaptığı açıklamayla, sağlık hakkının engellenmesine, sağlık emekçilerinin koşullarının ağırlaştırılmasına, kamu emekçilerinin özlük ve demokratik haklarının yok sayılmasına karşı yürütülen mücadeleyi ve grevi desteklediğini bildirdi.

KESK Antep Şubeler Platformu’nun greve ilişkin basın açıklamasına Türk-İŞ ve DİSK de destek verdi. Yeşilsu alanında yapılan açıklamada konuşan KESK Dönem Sözcüsü Ömer Faruk Koç, “Son yıllardaki baskılara, sürgünlere ve anti demokratik uygulamalara karşı sessiz ve tepkisiz kalmayacağımızı göstermek için 21 Aralık’ta grevdeyiz” dedi. Antep’te Eğitim Sen, grev günü saat 10.00 da Şehitkâmil İlçe Milli Eğitim ve saat 11.00’de de Şahinbey ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünden, SES saat 10.30 da 25 Aralık Devlet Hastanesinden, BES’in Valilik önünden Tüm-Bel-Sen’in ise belediyelerden toplanarak Kırkayak Parkına gelecek.

KESK Çaycuma Bileşenleri bugün yapılacak greve destek istemek için CHP, DSP, Saadet Partisi ve HAS Parti Çaycuma ilçe örgütlerini ziyaret etti. KESK yöneticileri eğitim ve sağlık başta olmak üzere halkı doğrudan ilgilendiren birçok talebin grevde dile getirileceğini vurguladı. Çaycuma halkını greve destek vermeye çağıran KESK yöneticileri, bugün saat 12.00’de Çaycuma Çarşı Meydanında toplanacaklarını ve buradan Atatürk Anıtına yürüyeceklerini duyurdular.
CHP İlçe Başkanı Umut Başoğlu, greve destek vereceklerini açıkladı. DSP Çaycuma İlçe Başkanı Ersin Dilek de “Kamu çalışanları taleplerinde haklıdır” dedi. Saadet Partisi Çaycuma İlçe Başkanı Hayri Kara da doğruların yanında olacaklarını belirtirken, HAS Parti İlçe Başkanı Halit Öztürk ise, şu açıklamayı yaptı: “Özellikle 1 Ocaktan itibaren can yakacak olan GSS primine karşı çıkmak çok önemlidir.”

Diğer taraftan KESK Çaycuma Bileşenleri Cuma, Demokrat Çaycuma, Ekspres, Pusula ve Yeni Adım gazetelerinin bürolarını ziyaret ederek greve gitme gerekçelerini açıkladılar.

Tüketici Hakları Derneği (THD) Genel Başkanı Turhan Çakar, “Hizmeti alanın da, verenin de yanında olacağız. Tüketici Hakları Derneği, bu amaçla sağlığın ticarileşmesine karşı 21 Aralıkta sağlık çalışanlarının yanında olacaktır” dedi. Sağlıkta dönüşüm operasyonu ile sağlık hakkının artık bir vatandaşlık hakkı olma niteliğini kaybedeceğini ve sağlık hizmetlerinin devlet güvencesinden çıkarılacağını vurgulayan Çakar, “Bu yasa sağlığı ticari bir mala, vatandaşı da ölene dek aylık taksit ödeyen müşterilere çevirecek, sağlık çalışanlarını iş güvencesi ellerinden alınmış çağdaş köleler haline getirecek, çalışma saatleri ve iş yüklerini artırıp, ücretleri azaltacaktır” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları