loading
close
SON DAKİKALAR

‘Hayır’ dediler hayırlı olmadı

‘Hayır’ dediler hayırlı olmadı
Tarih: 12.02.2012 - 18:14
Kategori: Siyaset

Sakarya’nın Akyazı ilçesine bağlı Topağaç köyü sakinleri, 12 Eylül 1982 Anayasası’na “hayır” oyu verdikten sonra yaşadıkları sıkıntılı günleri unutmaya çalışıyor

982 Anayasası oylamasında sandık başına giden Topağaç’lıların yüzde 80’i “hayır” oyu verince başlarına gelmeyen kalmadı. Kimileri sebepsiz yere gözaltına alınırken, bazıları ise köy meydanında silah zoruyla koşturuldu. Karşı karşıya kaldıkları baskılar karşısında çaresiz kalan kimi köylüler ise çareyi kör taklidi yapmakta veya ormanlık alanda saklanmakta buldu.
Köy sakinlerinden İhsan Başer (70), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1982 Anayasası için yapılan oylamada kendisinin de “hayır” oyu verdiğini belirterek, sonuçların belli olmasının ardından zor günler geçirdiklerini söyledi. Yaşanan acı dolu günleri unutmaya çalıştıklarını anlatan Başer, “Burada köy meydanında ellerimizden bağlayıp çeşitli askeri kışlalara götürdüler. Bizleri yok yere günlerce gözaltında tuttular. Çok sıkıntılı bir dönemdi. Sürekli askeri baskınlar yapılıyordu köyümüze. Bazı arkadaşlarımız ceza bile yedi. ’Hayır’ oyu çoğunlukta çıkınca herkesi bu köy meydanında topladılar. Bazı arkadaşlarımızı boş yere koşturdular. ’Koş’ dediler bizler de mecburen koşuyorduk. Yaşlı, genç dinlemeden koşturdular. Akşama kadar nezarethanelerde kaldım. Sonra bizi gözaltına aldılar” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları