loading
close
SON DAKİKALAR

Hayırlı Konvoy, 19 Mayıs'ta Samsun'da Bandırma vapurunu karşılayacak

Hayırlı Konvoy, 19 Mayıs'ta Samsun'da Bandırma vapurunu karşılayacak
Tarih: 16.05.2019 - 17:51
Kategori: Yurt

Hayırlı Konvoy, bugün İstanbul'dan uğurlanan temsili Bandırma Vapuru'nu 19 Mayıs'ta Samsun’da karşılayacak.

Emekli Deniz Kurmay Albay Bora Serdar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugün İstanbul’dan uğurladığımız temsili Bandırma vapurunu 19 Mayıs 2019 günü Samsun’da “Hayırlı Konvoy” olarak karşılayacağız" dedi.

Bandırma Vapuru

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 9. Ordu Müfettişi (Mirliva) olarak kurmayları ile birlikte İstanbul’dan Samsun’a getiren Bandırma Vapuru, Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolda çok önemli bir görev yaparak tarihteki yerini almıştır. 19 Mayıs 1919 tarihinde Atatürk'ün Samsun'a ayak basmasında ve Büyük Kurtuluş Savaşı'nın başlamasında önemli bir rolü vardır.

Hayırlı Konvoy nedir?

Ergenekon ve Balyoz kumpasına maruz kalmış komutanlar ve aydınlardan oluşan Hayırlı Konvoy, 16 Nisan 2017'de yapılan referandumu halka anlatmak için yollara düşmüştü. Ahmet Yavuz, Semih Çetin, Ali Türkşen, Ahmet Tatar, Mehmet Ali Çelebi, Atilla Kezek, Fikret Güneş, Bora Serdar, Nasuh Mahruki, Mustafa Önsel, Ahmet Tatar ve Nasuh Bektaş'tan oluşan Konvoy, 1 Mart'ta Anıtkabir'den yola çıkarak, 16 Nisan'a kadar il il, köy köy gezerek halkı referandum ile ilgili bilgilendirip, neden 'Hayır' demeleri gerektiğini anlatmışlardı.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları