loading
close
SON DAKİKALAR

Haymanalı'dan Samsun Mahallesi için soru önergesi

Haymanalı'dan Samsun Mahallesi için soru önergesi
Tarih: 11.02.2012 - 20:31
Kategori: Özel Haberler

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li meclis üyesi Ali Haymanalı, Samsun Mahallesi'nin durumuyla ilgili olarak meclise soru önergesi verdi.

Ali Haymanalı'nın meclise verdiği soru önergesi şu şekilde:

"Bugün gündemin 98.maddesi ile Körfez ilçesi Tüpraş civarındaki çevre sorunlarını çözmek için samsun mahallesinin bulunduğu bölgeyi plan dışı tutarak gelecekte oluşabilecek tehlikeleri bertaraf etmek üzere çok pahalı bir çözüm arayışı içersindeyiz o bölge kesinlikle boşaltılmalı vatandaş mağdur ve korku içersinde hayatını sürdürmektedir..

Bu sorunlu bölgeye çözüm üretmeye çalışırken yeni bir sorunlu bölge yaratıyoruz. Derince Liman sahası içersinde Devlet Demiryollarının trenlerin elektrik enerjisiyle çalışmaya başlamasından sonra uzun süredir kullanmadığı alanla birlikte yedi adet akaryakıt depolama tankının 15 yıllığına GS Petrole kiralanması daha sonra firmanın 50.000 metreküpü aşan beş adet petrol ürünleri depolama tank yapım talepleri olmuştur. 

Derince Belediyesi beş adet tankın yapımı için inşaat izni vermiştir. Çevre İl Müdürlüğü valilik yazışmalarımız sonucu firmadan istenen ÇED(Çevresel Etki Değerlendirme) toplantısına Derince halkı izin vermemiştir. 

Gelecekte sorunlu bölgeler oluşmaması Derince Deniz mahallesini boşaltmak zorunda kalınmaması ve Körfezde yaşanan sorunların Derince’de yaşanmaması için ne yapmayı düşünüyorsunuz.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları