loading
close
SON DAKİKALAR

Hayrına yaptırdığı caminin minaresi de yıkıldı

Hayrına yaptırdığı caminin minaresi de yıkıldı
Tarih: 09.11.2011 - 10:58
Kategori: Gündem

Villasının bahçesine kurduğı çadırlarla tanınan müteahhit Salih Ölmez'in yaptırdığı caminin minaresi de yıkıldı

Van'ı vuran 7.2'lik depremin ardından en büyük hasarın meydana geldiği Erciş'te 30 kişinin hayatını kaybettiği Sevgi Apartmanı'nın müteahhiti Salih Ölmez, apartmanın karşı sokağında hasar görmeyen lüks villasının bahçesine kurduğu çadırlarla depremin en çok konuşulan kişilerinden biri oldu. 

13 yıllık apartmanın müteahhiti Ölmez ise çöken apartmanla ilgili bir hatalarının olmadığını söyleyerek kendisini savundu.

Erciş'te 30 bina yapan Ölmez, okul ve sağlık ocaklarının da aralarında bulunduğu ilçedeki devlet dairelerinin de yüzde 75'ine müteahhit olarak imza attı. Ölmez, ilçenin en büyük camilerinden biri olan Vanyolu Camii'nin de minarelerini 2003 yılında yaptırdı. Depremde yerlebir olan Sevgi Apartmanı'nın hemen karşısında bulunan Vanyolu Camii'nin de iki minaresi depremde yıkıldı. Minarenin üzerinde yer alan sütunda ise "Bu minare Salih Ölmez hayratına yapılmıştır" yazısı kaldı.

Müteahhit Salih Ölmez'in yaptırdığı ve aynı fotorğaf karesinde yer alan iki yapının enkazı, depremin getirdiği bütün yıkıntıyı, acıyı, dehşeti ve en önemlisi ihmali de ortaya koydu.

71 öğretmenin hayatını kaybettiği Van'da en çok kayıp yine depremin simge yerlerinden biri olan Erciş'teki Buse Kafe'de yaşandı. Çoğunluğu öğretmen olan 20 kişinin hayatını kaybettiği Buse Kafe'nin içinden geçtiğimiz yaz mevsiminde çekilen fotoğraf karesinde, kafede oturanlar keyifle çaylarını yudumluyor. Vanyolu Caddesi'ndeki Bayramoğlu Apartmanı'nın birinci katında bulunan Buse Kafe, Erciş'e şehir dışından gelen öğretmen, doktor, ebe gibi memurların uğrak yeriydi. Kafeye gelenlerin en büyük keyfi ise fotoğraftaki gibi cam kenarında oturup çaylarını yudumlamaktı. 

Depremin olduğu gün Erciş'teki Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen seminerin sabahki toplantısı sona ermesinin ardından öğretmenler arkadaşlarıyla birlikte Buse Kafe'ye gitti. Bazıları yemek yiyip giderken, bazıları ise sohbet etmek üzere kafede kalmayı tercih etti. Depremle birlikte Buse Kafe'den çıkamayan 20 kişi enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Özellikle Buse Kafe'nin alttaki katların birbirine yapışması, apartmanın altındaki kolonların kesilerek kafe için yer açıldığı iddialarına neden oldu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları