loading
close
SON DAKİKALAR

Hayvan Gibi Sergi‏

Hayvan Gibi Sergi‏
Tarih: 11.02.2012 - 22:27
Kategori: Kültür & Sanat

Galata'daki Milk Gallery&Design Store, 12 Ocak'ta sıradışı bir etkinliğe, 'Hayvan Gibi Sergi'ye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Galata'daki Milk Gallery&Design Store, 12 Ocak'ta sıradışı bir etkinliğe, 'Hayvan Gibi Sergi'ye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 47 sanatçının eserlerini bağışladığı serginin geliri hayvan barınaklarına yardım için kullanılacak

Hayvan barınaklarına gidip de orada yaşananları unutmak pek kolay olmuyor. Biraz duyarlıysanız ve vicdan sahibiyseniz tabii... Bir kez gittiniz mi, sonrasında "Onlar için ne yapabilirim?" diye düşünmeye başlıyorsunuz. Kimileri barınak gönüllüsü olup olaya yerinde müdahale etmeyi seçerken, kimileri de uzaktan yardımda bulunmayı tercih ediyor. Hiç değişmeyen bir gerçek var ki, en iyisi bile olsa, barınakların hepsinin desteğe ihtiyacı var. Neyse ki bu gerçeği görüp harekete geçen gönüllü sayısı da her geçen gün artıyor. Şu sıralar hayvan barınaklarına bir destek de sanatçılardan geliyor. 12 -28 Ocak'ta İstanbul Galata'daki Milk Gallery&Design Store'da yer alacak olan 'Hayvan Gibi Sergi', kimsesiz hayvanlar için organize edilmiş bir sergi olarak dikkat çekiyor.

47 sanatçıya ait resim, heykel, illüstrasyon, fotoğraf gibi eserlerin sergileneceği bu sanat ekinliğinden elde edilecek gelir, hayvan barınaklarına yardım için kullanılacak. Serginin fikir sahibi Merve Morkoç, 25 yaşında. Mimar Sinan Üniversitesi'nde grafik tasarımı okuyor. Çocukluğundan beri sokak hayvanlarına karşı duyarlı olduğunu söyleyen Morkoç, lise yıllarında barınağa yardıma gittiğini ekliyor: "Bireysel yardımların çok fazla işe yaramadığını gördüm. Çok fazla barınak var ve bunların birçoğu kötü durumda. Barınak gönüllüsü olmayı düşündüm ama bunu yapamayacağımı gördüm. 'Orası için bir şeyler yapmam gerekir', düşüncesinden bu sergi fikri doğdu."

Sürdürülebilir Bir Proje Olacak

Galerinin diğer yöneticisi Elif Çevik de sergiden iyi bir gelir elde edeceklerini inanıyor: "Bunu tek bir sergiyle sınırlamak yerine bütün seneye yayılan bir sergi planlaması düşünüyoruz. Görüştüğümüz birkaç marka var, onların da destekleriyle çok büyük bir sosyal sorumluluk projesi haline getireceğiz. Bu senenin sonunda en azından 10 barınağa yardım yapmayı hedefliyoruz. Ama bu tabii ki öngördüğümüz bir rakam. Umarım çok daha fazlasını elde ederiz. Biz burada bir sergi yapıyoruz ve bu serginin de belli bir kalite standardının üstünde olması gerekiyor. Satılacak olan işlerimiz çok cüzi miktarlar değil. 400 - 1500 avro arasında bir skalası olacak.

Biz, diğer katılımcılarımızı kaybetmemek adına, sticker'lar veya sergiden temin edebilecekleri baskılı bir obje gibi yan materyallere de yöneliyoruz ki, parası gerçekten bir sanat eseri almaya yetmeyen, bu işe gönül vermiş ve gerçekten destek olmak isteyen kişileri de kaybetmeyip aramıza katabilelim."

Sadece Sevip Geçmekle İş Bitmiyor

Barınaklara yardım için bir sergi yapma fikrini sanatçı arkadaşlarıyla paylaşınca hepsinden büyük destek gördüğünü anlatıyor Morkoç: "Bu proje için 47 kişi toplandık. Bu 47 kişinin kendi üretimleriyle kazandıkları parayı barınaklara yatırması mantıklı bir başlangıç gibi geldi. Artık hayvanseverlik, sokakta bir kediyi görüp biraz sevip eve dönmekten ibaret olmamalı. Daha fazlasının yapılması gerekiyor." 'Hayvan Gibi Sergi'de sergilenecek eserlerin hepsinin bu etkinliğe özel tasarlandığını söylüyor Morkoç: "İnsanların ellerindeki hazır olan işleri verdikleri toplama kermes gibi bir şey olmayacak. 

Sergi olarak da bir değeri olsun, herkes özel iş üretsin dedik. Hem profesyonel hem de amatör sanatçıların toplandığı kaliteli iyi bir iş olsun istedik." Sonra bu projesini, Milk Gallery'nin sahipleri Can Başyiğit ve Elif Çevik'le paylaşmış Morkoç.

Onlar da sergi için hemen galerinin kapılarını açmışlar. "Böyle bir projenin içinde olmak çok büyük bir mutluluk," diyen Can Başyiğit şunları ekliyor: "Bu bizim galeri olarak ilk sosyal sorumluluk projemiz. Merve bize geldikten sonra hemen organize ettik. Katılım konusunda çok fazla e-mail aldık ve ne yazık ki büyük çoğunluğunu reddetmek zorunda kaldık. Galerinin sergileme alanı çok kısıtlı. Çok fazla katılım olduğunu gördüğümüz noktada, bu işi beş büyük şehirde devam ettirme kararı aldık. Ankara, İzmir, Eskişehir ve Bursa'da da sergiyi devam ettireceğiz. Sergiye izleyici olarak katılacağını sosyal medyadan duyuran insan sayısı da iki bine yaklaşmış durumda."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları