loading
close
SON DAKİKALAR

Hayvanların Yaşam Mücadelesi

Hayvanların Yaşam Mücadelesi
Tarih: 13.02.2012 - 09:49
Kategori: Çevre

Bir piknik alanı içinde bulunan hayvanat bahçesindeki hayvanların çoğunun çalındığı, bir kısmının yeterli beslenememe nedeniyle aç kaldığı ve hasta olduğu belirtildi.

Kırıkkale'nin Keskin İlçe Belediyesi'ne ait Karıştıran Piknik alanı içinde bulunan hayvanat bahçesindeki hayvanların çoğunun çalındığı, bir kısmının yeterli beslenememe nedeniyle aç kaldığı ve hasta olduğu belirtildi. 

Hayvan bakıcısı Ergün İlgül, veteriner olmadığı için hayvanların hastalıkları konusunda bilgisi olmadığını belirtirken, "Hasta hayvanlarla ilgili yetkili yerlere bilgi verdik. Belediyenin ve kendi imkanlarımla topladığımız ekmek, et ve kemik parçaları ile hayvanların karınlarını doyurmaya çalışıyorum" dedib 

Keskin Belediyesi tarafından Karıştıran Mevkii'nde 2000 yılında hizmete açılan ve içinde çeşitli türde yüzlerce hayvanın bulunduğu hayvanat bahçesi yanına piknik için gelenler, aç kalıp, zayıflayan, hastalık nedeniyle ölümle burun buruna kalan hayvanların bu durumunu görünce üzüldüklerini söyledi. Sayıları giderek azalan hayvanat bahçesindeki hayvanlardan devenin açlık nedeniyle zayıfladığı, ayının ise felç olup yerinden kalkamadığı dikkat çekti. Kafes içinde bulunan kartal ve şahinlerin tüylerinin döküldüğü, koyun ve keçilerin ise gelişme göstereceği yerde hastalıktan giderek zayıflayıp, bakımsız kaldıkları ortaya çıktı. Burada barınan geyik, güvercin, kedi, köpek, tavuk, horoz ve sülün gibi hayvanların da yetersiz bakım nedeniyle çaresiz kaldıkları öne sürüldü. 

Hayvanların bakımından sorumlu olan Ergün İlgül, her gün Keskin'den topladığı ekmek ve yemek artıkları ile kasaplardan et artıklarını kamyonetle getirerek hayvanlara verdiğini söyledi. İlgül, "Bursa Hayvanat Bahçesi'nden geçen ay gelen veterinerler bakıp gitti. Ayı gördüğünüz gibi yaşlılık ve omurlik zedelenmesinden dolayı felç olmuş, yapılacak bir şey yok denildi" diye konuştu. Ergün İlgül, hayvanların karınlarını belediyenin desteği ve kendi imkanları ile doyurmaya çalıştığını belirtirken, şöyle devam etti: 

"Kendi karnımı doyurmadan önce sabah kalktığım zaman hayvanların karnını doyururum. Bu hayvanların ağzı, dili yok. Ben burada niye bekliyorum. Bunlar olmasa burada bende yokum. Ayı aylık olarak 1000 tane bayat ekmek yiyor. Günlük olarak da sabah akşam toplam 60 ekmek yiyor. Diğer hayvanların yemlerini ise aralıksız olarak vermeye çalışıyorum. Ama hastalıklarına çare Veterinerler. Hayvanlar buradan götürülüp bakıma alınırsa iyileşeceğine inanıyorum." 

Bakımdan sorumlu Ergün İlgül, hayvanat bahçesine girişin 2 lira olduğunu belirtirken, "Ziyaretçiler para vermeye yanaşmıyor. Biriken paralarla bu hayvanların ihtiyaçları karşılanıyor. Girenler para vermezse, her şey devletten beklenmez ki. Bir de gelenler oturdukları yerlerde çevre temizliği yapmadan gidiyor." - 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları