loading
close
SON DAKİKALAR

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı: İş adamları dolar düşmesin diyor

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı: İş adamları dolar düşmesin diyor
Tarih: 26.11.2018 - 14:36
Kategori: Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati undan şekere, benzinden et fiyatlarına her şeyin fiyatını belirleyen dolar kuruna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati Mersin’de iş dünyası temsilcileriyle buluştu. Nebati burada yaptığı açıklamada Türkiye üzerine oyunlar oynandığını belirtti. Nebati siyasetten ekonomiye pek çok konuyu enine boyuna değerlendirdi.

Nebati’nin Mersin’de yaptığı açıklamalardan satır başları şöyle:

"Bu operasyonda bu defa ekonomik bir operasyondu. 10 Ağustos’u hatırlayın sayın bakanımızın konuşma yaptığı anda Amerika’dan atılmış olan twitler ve bu twitlerle birlikte oluşturulan operasyonla döviz fiyatları bir anda yükselmeye ve hemen sonrasında 13 Ağustos Pazartesi günü de tam bir kaos ortamı oluşturmak ve insanların bankalara giderek dövizini çekmek üzerini kurulu bu operasyon bakanımız Sayın Berat Albayrak, hükumetimiz ve sayın cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu iradeyle bertaraf edildi. Bugün 3,5 ay öncesini baktığımızda Türkiye’nin nereden nereye gelebildiğini görebiliyoruz.

Büyük bir algı operasyonuyla ‘Dolar 8-9, 10 lira olacak. Türkiye’de bankalara gidin paralarınızı çekin, şöyle olacak, böyle olacak.’ denilen yaygaraların yerine hemen sonrasında sunmuş olduğumuz orta vadeli plan adı altındaki duruşumuzu ortaya koyarak dengelemeyi sağladık.

Bugün döviz stabil hatta ihracatçılarımız artık döviz fiyatlarımız düşmesin diye bizlere baskı yapmaya başladılar. Banka faizleri büyük operasyonda ulaştığı rakamlardan yavaş yavaş aşağılara doğru gidiyor ve bizler geleceğe daha umutla bakıyoruz. Türkiye güçlü bir ülke.

Türkiye’nin elini bileğini bükecek bu dünyada hiçbir güç yok Allah’ın izniyle. Çünkü biz büyüyoruz, gelişiyoruz, güçleniyoruz. Sadece bu coğrafyanın değil, dünyanın da önemli bir unsuru haline geliyoruz. Cumhurbaşkanımızın o muhteşem koşuşu, bakanlarımızın ve sizlerin birlikte bu heyecan verice duruşu Türkiye üzerinde oynanan oyunları bertaraf eder.”

Nebati, yeni sistemde adımların, kararların ne kadar hızlı alınıp uygulandığının da bu süreçte görüldüğünü söyledi."

Kaynak : AA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları