loading
close
SON DAKİKALAR

HDP Gergerlioğlu'nun TBMM'de polis tarafından gözaltına alındığını duyurdu: Abdest alırken gözaltına alındı

HDP Gergerlioğlu'nun TBMM'de polis tarafından gözaltına alındığını duyurdu: Abdest alırken gözaltına alındı
Tarih: 21.03.2021 - 07:44
Kategori: Gündem

Milletvekilliği düşürülen HDP Milletvekili ve İnsan Hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun, TBMM'de yaptığı Adalet Nöbetine polisin müdahale ettiğini, gözaltına aldığını HDP sosyal medya hesaplarından duyuruldu.

HDP Genel Merkezi sosyal medya hesabından, "TBMM'de Adalet Nöbetini sürdüren milletvekilimiz Ömer Faruk Gergerlioğlu, polis tarafından gözaltına alınıyor" açıklaması yapıldı.

HDP Milletvekili Hüda Kaya, "Yazıklar olsun ikiyüzlülere! Ömer @gergerliogluof vekilimiz abdest alırken en savunmasız haldeyken derdest edildi Namazını kılmasına ve üstünü giyinmesine bile fırsat verilmedi Bu yaşananlar Akp dinciliğinin nasıl bir yozlaşmış zihniyet içinde olduğunun kaydı olarak tarihe geçti" dedi.

17 Mart 2021 tarihinde; TBMM Genel Kurulu'nda, HDP'li Gergerlioğlu hakkında mahkemece verilen ve kesinleşmiş cezaya ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi okunarak bilgiye sunuldu. Anayasa gereğince, Genel Kurul'da okunan tezkerenin ardından Gergerlioğlu'nun milletvekilliği düşmüştü.

HDP'li Gergerlioğlu, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası almıştı. Gergerlioğlu'nun cezası, Yargıtay 16. Ceza Dairesince onanmıştı.

GERGERLİOĞLU, GENEL KURUL'DAN ÇIKMADI

TBMM Başkanvekili Celal Adan, milletvekilliği düşürüldüğü için Gergerlioğlu'nun dışarı çıkması teklifinde bulunarak tekrar birleşime ara verdi. Gergerlioğlu ve HDP milletvekilleri Genel Kurul'dan ayrılmadı.

Gergerlioğlu, 17 Mart 2021 tarihinden itibaren TBMM'de Adalet Nöbeti tutuyor ve meclisten ayrılmıyordu.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları