loading
close
SON DAKİKALAR

HDP heyeti İmralı’ya gitti

HDP heyeti İmralı’ya gitti
Tarih: 11.01.2015 - 11:17
Kategori: Siyaset

İmralı heyeti, PKK lideri Öcalan’la görüşmek için Ada'ya gitti. İmralı gündeminde, çözüm sürecinde müzakerelere başlanmasıyla ilgili gelişmeler var.

İmralı heyeti, PKK lideri Öcalan’la görüşmek için Ada'ya gitti. İmralı gündeminde, çözüm sürecinde müzakerelere başlanmasıyla ilgili gelişmeler var.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Hatip Dicle, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, İmralı Adası'na hareket etti. Heyette, İmralı'ya gitmesi beklenen Demokratik Özgür Kadın Hareketi'nden (DÖHK) Ceylan Bağrıyanık yer almadı. PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşecek olan heyetin gündeminde, çözüm süreci kapsamında İmralı'da müzakerelere geçilip geçilmediği, geçildiyse hangi aşamada olduğu ve görüşmelerin bundan sonra nasıl yürütüleceği konuları yer alıyor. Heyet, 4 Ocak'ta İmralı'ya gitmek üzere yola çıkmış ancak hava koşullarının kötüleşmesi üzerine Ada'ya ulaşamadan geri dönmüştü.

"TAHKİM EDİLMİŞ ATEŞKEŞ ÇAĞRISI" BEKLENTİSİ
Bu ziyaret öncesinde Al Jazeera'ye bilgi veren HDP'li kaynaklar, süreçte "içerik, kapsam ve format" değişikliği beklediklerini söylemişti. Bu kapsamda, görüşmelerin bundan sonra Kamu Güvenliği Müsteşarlığı yetkililerinin de aralarında bulunduğu devlet heyeti, HDP'nin genişletilmiş heyeti ve Abdullah Öcalan'ın hep birlikte katılımıyla yürütülmesi bekleniyor. İçerik değişikliğine ilişkin beklenti ise tüm tarafların katılımıyla yapılacak görüşmede müzakere aşamasına geçilmesi. Görüşmenin bu koşullarda gerçekleşmesi durumunda HDP heyetinin beklentisi, Abdullah Öcalan'dan "tahkim edilmiş bir ateşkes çağrısı" geleceği yönünde.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları