loading
close
SON DAKİKALAR

HDP Heyeti siyasi partileri ziyaret ederek bayramlaştı

HDP Heyeti siyasi partileri ziyaret ederek bayramlaştı
Tarih: 04.05.2022 - 08:23
Kategori: Siyaset

HDP adına İstanbul Milletvekilimiz Erol Katırcıoğlu, Eş Genel Başkan Yardımcısı Naci Sönmez, PM üyesi Aylin Hacaloğlu siyasi partileri ziyaret ederken, gelen heyetleri Ankara Milletvekilimiz Filiz Kerestecioğlu, MYK üyemiz Sultan Özcan, PM üyemiz Ali Özkan karşıladı.

Ramazan Bayramı dolayısıyla, bayramın ikinci günü siyasi partiler arasında bayramlaşma ziyareti gerçekleştirildi. HDP adına İstanbul Milletvekilimiz Erol Katırcıoğlu, Eş Genel Başkan Yardımcısı Naci Sönmez, PM üyesi Aylin Hacaloğlu siyasi partileri ziyaret ederken, gelen heyetleri Ankara Milletvekilimiz Filiz Kerestecioğlu, MYK üyemiz Sultan Özcan, PM üyemiz Ali Özkan karşıladı.

HDP Genel Merkezinden www.istanbulgercegi.com'a yapılan açıklamada;

"Gelecek Partisi İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Serap Yazıcı başkanlığındaki heyet HDP Genel Merkezini ziyaret etti.

Karşılıklı bayramlaşmadan sonra konuşan Yazıcı, “Kuruluş sebebimiz Türkiye’ye barışı, huzuru, ekonomik refahı hakim kılmaktır. İnşallah bir sonraki bayram bunları gerçekleştirmiş oluruz” dedi. Özel olarak İstanbul Sözleşmesi üzerine yürütülen hukuk mücadelesine dikkat çeken Yazıcı, “İstanbul Sözleşmesi için de önemli bir mücadele veriyoruz. Türkiye’nin hukuk devleti olmasına ve demokratikleşmesine katkı sağlamaya çalışıyoruz” dedi. Yazıcı, “Yıllardır öğrencilerime anlatıyorum en kötü hukuk, hukuksuzluktan iyidir, Türkiye süratle hukuk devletinden uzaklaştı” şeklinde konuştu.

Filiz Kerestecioğlu ise, demokrasinin, hukukun ve insan haklarının yaşanabildiği bir ülke olması için partimizin yürüttüğü mücadeleye dikkat çekerek, “Yıllardır şiddete karşı mücadele ediyoruz. Ülke demokratikleşecekse bu biraz da kadınların mücadelesiyle gerçekleşecek. Hak arama bilincinin ülkede gelişmesi gerekiyor. Herkesin insan haklarına sahip olduğunu öğrenmesi gerekiyor. Bu geliştiğinde farklı bir ülke olacağız” şeklinde konuştu. Türkiye’de geçmişten beri, hukuk devletinin uygulanmadığını, hukuk alanında ciddi sorunlar olduğunun altını çizen Kerestecioğlu, “Yıllardır hukuk mücadelesi veriyorum, hep özel mahkemeler, DGM’ler, sıkıyönetim mahkemeleri ile siyaset dizayn ediliyor. Geçmişte idari yargı işliyordu bugün o da işlemiyor. Gezi kararı bütün muhalefete gözdağı verme amacı taşıyor. Ben o korku duvarlarının da aşıldığını düşünüyorum. Burada siyasi partilere de önemli işler düşüyor. Siyasi partiler geçmişte yapılan hatalarla da yüzleşilmelidir aksine bugün yaşadığımız sıkıntıları anlamamız zor olur” dedi.

Sultan Özcan da başlatılan savaş süreci, HDP’ye yönelik kapatma davası, Kobanî Kumpas Davalarına dikkat çekerek, “Yapılanları sadece HDP’ye yönelik saldırılar olarak değerlendirmemek gerekir. Bütün bu saldırılar Türkiye’nin demokrasisine yapılıyor ve bu koşullarda iktidar varlığını korumaya çalışıyor” dedi.

Ankara Milletvekili Fethi Açıkel başkanlığındaki CHP heyeti HDP Genel Merkezini ziyaret etti. Burada konuşan Açıkel şunları söyledi:

“Hem bayramınızı hem 1 Mayısınızı kutluyoruz, genel başkanımızın ve partimizin kutlama mesajlarını getirdik. Umarım bu ziyaretler emeğin, demokrasinin ne kadar kıymetli olduğunun, hukuksuzluk altında hiçbir ülkenin ayakta kalamayacağının anlaşılmasına vesile olsun. Türkiye seçimlere gidiyor, halkımız hak etmediği bir iktidardan ve zihniyetten kurtulacak. Biliyorum ki AKP ve MHP’de de bu gidişattan birçok insan rahatsız. Gezi kararı da gösteriyor ki ülkeyi hapishaneye ve işsizler atölyesine dönüştürmek isteyenlerin sonu yakındır. Hep beraber Türkiye’de yurttaşlar kendi imkanları ölçüsünde bu değişime katkı veriyorlar. 84 milyonun beklentisi ve umudu önümüzdeki seçimlerde gerçekleşecek. Meclimiz de ülkemizin layık olduğu hukuk devleti ve adalet sistemi yurttaşlarımızın en büyük beklentisi. Bunlar siyaset değil ülkenin en temel ihtiyaçları.” 

HDP Genel Merkezine Gelen heyetin bayramını kutlayan Filiz Kerestecioğlu da, “1 Mayıs çok coşkulu geçti bu umut verici bir şey. Ama hem yoksulluğun hem de saldırıların yoğun yaşandığı bir dönemdeyiz. Bunu değiştirmek için de umut veren bir coşku vardı alanlarda. Bayramlar barışa vesile olsun, haksızlıkların ve hukuksuzluğun sona ermesine vesile olsun” dedi. Kerestecioğlu şöyle devam etti:

“Türkiye’de herkese yetecek kadar kaynak var ama adil ve eşit bir paylaşım yok, yolsuzluk hırsızlık almış başını gidiyor. Bunları değiştirebileceğimize inanıyoruz. Bütün yurttaşlar daha adil ve demokratik ülkede yaşayabileceği umudunu vermemiz lazım. Bunun için ortak mücadele şart. Kadınlar bunu en fazla beceren kesimlerin başında geliyor.”

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Sunar başkanlığındaki heyet HDP Genel Merkezini ziyaret etti. “HDP camiasının bayramını tebrik ediyorum” diyen Sunar, Türkiye’nin iyi yönetilmediğini ve bu durum karşısında sessiz kalınmaması gerektiğini söyledi. Sunar mevcut iktidarın samimiyetinin kalmadığını dile getirerek, “Aksine bir diyalog ortamı inşa ederlerdi. Ancak kendileri gibi düşünmeyen herkesi hain, terörist ilan eden bir iktidar var” dedi. HDP adına Filiz Kerestecioğlu, gelen heyetin bayramını kutlayarak bayramın barışa vesile olmasını diledi. Kerestecioğlu “Bu bayramda dileğimiz bütü siyasilerin özgür olmasıdır. Çünkü artık ülkede bütün muhalifler rehin alınıyor. Ülke açık hapishaneye dönmüş durumda” dedi.

DEVA Partisinden Selma Aliye Kavaf başkanlığında bir heyet ile HDP'yi ziyaret etti. Kavaf, DEVA olarak askıya alınan demokrasi ve özgürlük talebi için yola çıktıklarını belirterek, "Adaletsizlikler, kaynakların adaletli kullanılmamasından doğan ekonomik kriz devam ediyor" dedi.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Naci Sönmez, İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu ve Parti Meclisi üyeleri Aylin Hacaloğlu’ndan oluşan heyet Gelecek Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet ve DEVA'ya bayram ziyaretinde bulundu. Heyeti Gelecek Partisi'nden Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Başçı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Politikaları Başkanı Seren Yıldız Öztürk karşıladı. Bayramlaşma ziyaretlerinin ikinci durağı CHP Genel Merkezi oldu. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve PM üyesi Aylin Nazlıaka, İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, Parti Meclisi üyesi Semra Dinçer ve Gençlik Kolları Merkez Yönetim Kurulu üyesi Canan Taşer heyeti karşıladı. Ziyarette konuşan İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, şunları söyledi, “Halk ekonomi politikaları sonucu yoksullaştırıldı. Kamuoyunu düşünen politikalara ihtiyaç var. Önümüzdeki dönem gerçekten bu iktidarın değişmesi gerektiği çok açık. Erdoğan Gezi ve Kavala açıklamaları sonrasında kendini bitirdi. Gezi spontane gelişti. Önümüzdeki dönem daha özgürleştirici bir yönetim olmalı.” Katırcıoğlu, “6-8 Ekim protestolarının da birincil sorumlusu Erdoğan’dır. Kobanî düştü düşecek demeseydi bu noktaya gelmezdi” dedi. Naci Sönmez ise, “HDP toplumun farklı kesimlerinin umutlarını pekiştiren bir politika uyguluyor. Demokrasinin nasıl inşaa edileceği bizim için önemli. İktidar elbette değişmeli. Dün HDP’ye yönelen saldırılar bugün her kesime yöneldi. Bunu nasıl değiştireceğimizi konuşmamız gerekiyor” dedi.  "

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları