loading
close
SON DAKİKALAR

HDP için 'Allah onların oylarının belasını versin' diyen AKP'li Özhaseki'den geri adım: 'Konuşma heyecanıyla o ifadeyi kullanmış olabilirim'

HDP için 'Allah onların oylarının belasını versin' diyen AKP'li Özhaseki'den geri adım: 'Konuşma heyecanıyla o ifadeyi kullanmış olabilirim'
Tarih: 22.02.2021 - 10:39
Kategori: Siyaset

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, HDP için kullandığı "Lanet olsun oylarına. Onların oylarının Allah belasını versin" ifadesiyle ilgili olarak "Lanet olsun kısmı aşırıya gitmiş olabilir" dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki geçtiğimiz günlerde Kayseri'de bir açılışta yaptığı konuşmada CHP ve HDP'yi hedef almıştı. 

Özhaseki, "Bir gün olsun Mecliste PKK'ya 'lanet olsun' diyemediler. 'Biz teröre karşıyız, iki taraf da silah bırakmalıdır' diyorlar. Biz bunları biliyoruz. Ana muhalefet de bunların sözcülüğünü yapmaya devam ediyor. Genel Başkanları beyanat veriyor, '13 askerimizin katili Cumhurbaşkanıdır.' Allah seni ıslah etsin. Ne olur bir gün PKK'yı kınasan. '3 tane oy alacağım' diye bu adamlara yaltakçılık yapmasan. Seçimlerde 4 tane oy alabilmek için olmadık kalıba giriyorsunuz. Lanet olsun oylarına. Onların oylarının Allah belasını versin" demişti.

Sözleri tepki çeken Özhaseki, Sözcü yazarı Deniz Zeyrek'e konuştu.

Özhaseki, şunları söyledi:
"Evet ‘lanet olsun' kısmı aşırıya gitmiş olabilir. HDP'nin tavrını anlayabiliyorum ama CHP'lilerin bir kez olsun HDP'ye ‘terörle aranıza mesafe koyun' dememesini anlamakta zorlanıyorum. Evet, aşırıya gitmiş olabilir.

‘Vatandaşa lanet olsun' olmaz, kabul edilemez. Oy veren neticede gariban vatandaş. Bölgede bir sürü çile çekmiş. Konuşma heyecanıyla, duruma olan isyanla o ifadeyi kullanmış olabilirim. Ancak kastettiğim oy veren vatandaş değil."

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları