loading
close
SON DAKİKALAR

HDP'den Ankara'daki tren kazasıyla ilgili açıklama: Göz göre göre gelene kaza değil cinayet denir

HDP'den Ankara'daki tren kazasıyla ilgili açıklama: Göz göre göre gelene kaza değil cinayet denir
Tarih: 13.12.2018 - 12:46
Kategori: Gündem

HDP eş genel başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Ankara'da meydana tren kazasıyla ilgili açıklama yayınladı.

Açıklamada, "Tamamlanmadan, eksikleri giderilmeden apar topar hizmete açılan ve seçim yatırımı olarak kullanılan hızlı tren hattının can alacağı daha ilk anlardan belliydi. Çoğu zaman rutin kontrollerin dahi yapılmadığı tren raylarında ve sinyalizasyon sisteminde sıkıntıların olduğu bilinmesine rağmen Bakanlık hiçbir önlem almadı, iyileştirme sürecine girmedi. Alt düzey güvenlik önlemi alındı ve trafik emniyeti sağlanmadı, hat bu şekilde kullanıma açıldı" denildi.

"Sorumlu olanların istifa etmeleri için daha kaç kişinin ölmesi bekleniyor?" ifadelerinin yer aldığı HDP'nin açıklaması şöyle:

"Ne yazık ki, bir tren felaketi daha yaşandı ve şu ana kadar gelen bilgilere göre 9 insanımız hayatını kaybetti, 3’ü ağır olmak üzere 48 insanımız yaralandı. Öncelikle hayatını kaybeden yurttaşlarımıza rahmet, ailelerine ve halkımıza başsağlığı, yaralı yurttaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

Gelen ilk bilgiler bu kazanın ciddi bir sinyalizasyon hatasından kaynaklandığını gösteriyor, ki bu da şaşırtıcı değil. Çünkü bugüne kadar uzman kişi ve kurumların hiçbir uyarısını ciddiye almayan bir TCDD yönetimi, Bakanlık ve siyasi sorumlular işbaşında bulunuyor. 

Göz göre göre gelene kaza değil cinayet denir. Tamamlanmadan, eksikleri giderilmeden apar topar hizmete açılan ve seçim yatırımı olarak kullanılan hızlı tren hattının can alacağı daha ilk anlardan belliydi. Çoğu zaman rutin kontrollerin dahi yapılmadığı tren raylarında ve sinyalizasyon sisteminde sıkıntıların olduğu bilinmesine rağmen Bakanlık hiçbir önlem almadı, iyileştirme sürecine girmedi. Alt düzey güvenlik önlemi alındı ve trafik emniyeti sağlanmadı, hat bu şekilde kullanıma açıldı.

Demiryolları bütün dünyada en güvenli yollar iken, Türkiye'de ise adeta ölüm yollarına dönüştü. AKP iktidarı döneminde tren kazalarında en az 88 kişi yaşamını yitirdi, yüzlerce kişi de yaralandı.

İnsan canının hiçbir öneminin kalmadığı bir ülke ve toplum haline gelmiş olmamız bu siyasi iktidarın en büyük başarısıdır. AKP iktidarı ülkede ölüm makinesi gibi çalışıyor. Seçim yatırımı, gösteriş, propaganda ve oy hesabı ile yapılan her iş seçimden sonra mutlaka can alıyor. 2004 yılında da alt yapıyı bitirmeden trenleri hızlandırma sonucunda Tavşancıl ve Pamukova’da yaşanan felaketlerde 49 insanımız hayatını kaybetmişti.

Tren hatlarını kontrol etmeyi, iyileştirmeleri yapmayı sağlayamayan bir yürütmenin başı, siyasi ambalaj olarak bu sefer de bir kararname ile Uzay Ajansı'nın kuruluşunu ilan ediyor ve 6 saat sonra ülkenin başkentinde bu felaket yaşanıyor. İnsanlar AKP’nin reklam siyasetinin kurbanı oluyor.

Merak ediyoruz, hem TCDD yönetiminde hem de siyasi alanda sorumlu olanlar istifa etmeyi hiç akıllarına getiriyorlar mı? Bilmek istiyoruz, sorumlu olanların istifa etmeleri için daha kaç kişinin ölmesi bekleniyor?"

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları