loading
close
SON DAKİKALAR

HDP'den Bartın, Kastamonu ve Sinop’un afet bölgesi ilan edilmesi için kanun teklifi

HDP'den Bartın, Kastamonu ve Sinop’un afet bölgesi ilan edilmesi için kanun teklifi
Tarih: 13.08.2021 - 12:22
Kategori: Siyaset

HDP'li Gergerlioğlu, selin vurduğu Bartın, Kastamonu ve Sinop’un Afet Bölgesi ilan edilmesi için hazırladığı kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, selin vurduğu Bartın, Kastamonu ve Sinop’un “Afet Bölgesi” ilan edilmesi amacıyla hazırladığı kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu.

‘HALKIMIZIN ACILARI BİR NEBZE OLSUN HAFİFLETİLEBİLECEK’

Teklifin gerekçesinde Gergerlioğlu, şu ifadeleri kullandı:

“11 Ağustos 2021 tarihinde Batı Karadeniz bölgesinde başlayan aşırı yağışlar sonucunda Bartın, Kastamonu ve Sinop şehirlerinde sel ve su baskınları meydana geldi. 13 Ağustos 2021 itibariyle İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) yaptığı açıklamada, Bartın, Kastamonu ve Sinop şehirlerinde vefat edenlerin sayısının 27’ye yükseldiği belirtilmiştir. Bu sayının artmasından endişe duyulmaktadır.”

“Normalleşmenin yeni başladığı bir dönemde devlet desteği olmadan Bartın, Kastamonu ve Sinop’ta yaralarının sarılması mümkün görülmemektedir. Yaraların sarılması yurttaşların zararlarının hızlı bir şekilde tazmin edilmesi için bölgenin acil şekilde afet bölgesi ilan edilmesi gerekmektedir. Bu sayede yetkililerce neredeyse tamamen çöktüğü söylenen altyapı yenilenebilecek ve halkımızın ekonomik anlamda acıları bir nebze olsun hafifletilebilecektir.”

“Bu amaçla söz konusu ‘15/5/1959 Tarihli ve 7269 Sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ hazırlanmıştır”

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları