loading
close
SON DAKİKALAR

HDP'li Abdullah Zeydan'ın tahliyesine itiraz: Tutukluluğu devam edecek

HDP'li Abdullah Zeydan'ın tahliyesine itiraz: Tutukluluğu devam edecek
Tarih: 02.11.2019 - 08:57
Kategori: Gündem

Edirne F Tipi Cezaevi'nde 4 Kasım 2016'dan beri tutuklu bulunan eski HDP Milletvekili Abdullah Zeydan hakkında tahliye kararı verilmişti. Başsavcılık , Zeydan'ın tahliyesine itiraz etti, mahkeme tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Edirne F Tipi Cezaevi'nde 4 Kasım 2016'dan beri tutuklu bulunan eski HDP Milletvekili Abdullah Zeydan hakkında tahliye kararı verilmişti. 
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, eski HDP Milletvekili Abdullah Zeydan’ın tahliyeye kararına itiraz ettiği, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Zeydan’ın tutukluluk halinin devamına karar verdiği bildirildi. 
 
Tahliye kararını Avukat Mahsuni Karaman dün Twitter hesabından "4 Kasım 2016 tarihinden beri Edirne F Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu ve hükümlü olarak bulunan 26. dönem HDP milletvekili Abdullah Zeydan ile ilgili; Hakkındaki hükmün, yasal değişiklik nedeniyle temyizi üzerine infazın durdurulması ve Tahliye kararı verildi" sözleriyle duyurmuştu.
Karaman, Zeydan'ın tutukluluğunun devam edeceğini açıkladı. Karaman, "Verdiğimiz haber için özür dileriz: Mahkeme, kararını geri alıp hükmen tutukluluk halinin devamına karar verdi. Utanç verici, ama o eşik çoktan aşıldı. Hiçbir şeye şaşırmıyor, sadece bu aybı not ediyoruz" ifadelerini kullandı.
 

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları