loading
close
SON DAKİKALAR

HDP'li Başaran; Elazığ 2 No’lu Yüksel Güvenlikli Cezaevi’nde yaşanan işkence ve hak ihlallerinden haberdar mısınız?

HDP'li Başaran; Elazığ 2 No’lu Yüksel Güvenlikli Cezaevi’nde yaşanan işkence ve hak ihlallerinden haberdar mısınız?
Tarih: 07.04.2021 - 08:12
Kategori: Siyaset

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e sordu; Elazığ 2 No’lu Yüksel Güvenlikli Cezaevi’nde yaşanan işkence ve hak ihlallerinden haberdar mısınız?

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran soru önergesinde;

"Aşağıdaki sorularımın, Adalet Bakanı Sayın Abdulhamit Gül tarafından Anayasa’nın 98. ve TBMM İçtüzüğü ’nün 96 ile 99. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

Elazığ 2 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde koğuşlara baskın yapan gardiyanlar üç mahpusu darp etmiştir. Aileleriyle haftalık telefon görüşmesi yapan mahpuslar, 60 yaşındaki hasta mahpus Mahmut Çakmak’ın darp edildiğini ve vücudunda morluklar meydana geldiğini aktarmıştır. Korona virüs tedbirlerine uymayan gardiyanların, koğuş baskınlarını rutin hale getirdiği belirtilmiştir.

Bu bağlamda

1- Elazığ 2 No’lu Yüksel Güvenlikli Cezaevi’nde yaşanan işkence ve hak ihlallerinden haberdar mısınız?

2- Bakanlığınız bu iddialara ilişkin bir soruşturma başlatmış mıdır?

3- Darp edilen mahpuslar hastaneye sevk edilmiş midir?

4- Özellikle pandemi sürecinde cezaevinde dahi olmaması gereken hasta mahpus Mahmut Çakmak’ın darp edilmesinde adı geçen sorumlular hakkında bir işlem yapılacak mıdır?

5- Elazığ 2 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi ile ilgili iddiaların aydınlatılması ve söz konusu insan hakları ihlallerinin önüne geçilmesi için Bakanlığınızın bir önlemi veya girişimi olacak mıdır?

6- Elazığ 2 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde kötü muamele, darp, psikolojik ve fiziksel işkencenin yanı sıra cezaevinde güvenliksiz koğuş ortamı ve hijyen koşullarının sağlanmaması gibi hak ihlallerinin yaşanmaya devam etmesinin mevzuatta karşılığı var mıdır?" diye sordu.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları