loading
close
SON DAKİKALAR

HDP'li Buldan: Kıvılcımlı'nın mücadelesini ve düşüncesini ezilenlere taşımak görevimiz

HDP'li Buldan: Kıvılcımlı'nın mücadelesini ve düşüncesini ezilenlere taşımak görevimiz
Tarih: 11.10.2021 - 17:24
Kategori: Siyaset

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Türkiye sosyalist hareketinin öncülerinden olan Dr. Hikmet Kıvılcımlı'nın ölümünün 50’inci yılı anmasına katıldı.

Kıvılcımlı’nın mezarı başında yapılan anmada konuşan Buldan şunları söyledi:

Türkiye sosyalist hareketinin öncülerinden olan Sayın Hikmet Kıvılcımlı'yı rahmetle ve minnetle anıyorum. Büyük uğraşlar verdiğini, büyük bedeller ödediğini biliyoruz. 2009’dan bu yana böyle toplu bir anma yapılmamış olmasını öğrendiğimden beri de büyük bir utanç yaşadığımı özellikle ifade etmek istiyorum. 

Onun mücadelesini ve düşüncelerini ezilenlere taşımak bizim görevimizdir

Dr. Hikmet Kıvılcımlı gibi büyük değerlerin, önderlerin bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkmak, bu değerleri ileriye taşımak, gençlere, kadınlara, işçilere, ezilenlere, yok sayılanlara bu mücadeleyi taşımak bizlerin büyük bir görevi ve sorumluluğudur. Dr. Hikmet Kıvılcımlı büyük bir ilham kaynağıdır, kadınlara ilham olmuştur. Gençlere, işçilere, emekçilere, mücadele veren topluluklara ilham olmuştur. Biz onu böylesi bir günde yalnız bırakırsak bunun vebali büyüktür. Bizlerin iyi bir yaşam sürebilmesi için sisteme karşı yürüttüğü büyük mücadele karşısında ona sahip çıkmak bizler için büyük bir onurdur, mücadele kaynağıdır. 

Kıvılcımlı'nın tezleri yarınlarımızı dizayn etmek için bizi düşünmeye sevk ediyor

Ömrünün 22,5 yılını Türkiye’nin çeşitli cezaevlerinde geçirmiştir. Cezaevinden çıkar çıkmaz tarih tezi adı altında yayınlamış olduğu eseri, bizlere büyük bir ilham kaynağıdır. Onu okuyarak yarınlarımızı ve geleceğimizi nasıl dizayn edebileceğimizi belirlemek için bir kez daha düşünmek ve tartışmak zorundayız. Doktor, bütün bu tezleriyle birlikte büyük bir örgütlü mücadeleye de öncülük etmiştir.

Kürt meselesi, Ermeni meselesi gibi tabu konularda cesur adımlar atmıştır

En cesur adımları atmıştır; Türkiye’de bir zamanlar konuşulması ve tartışılması yasak olan konularda bile cesur adımlar atmıştır. Örneğin Kürt meselesinde, örneğin Ermeni meselesinde, bütün bu konularla ilgili düşüncelerini korkmadan çekinmeden ifade eden bir kişilikten bahsediyoruz. Ama şuna inanıyorum; bugün Dr. Kıvılcımlı'nın düşünceleri HDP fikriyatında yer edinmiştir ve yaşamaya devam etmektedir. 

Kıvılcımlı'nın düşüncelerini HDP içinde yaşatmaya devam edeceğiz

Bundan büyük bir onur ve gurur duyuyoruz. Bir kez daha söz veriyoruz Dr. Kıvılcımlı'ya: Seni ve düşüncelerini, ödediğin bedelleri unutmayacağız, HDP fikriyatı içerisinde yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz. Biz biliyoruz sen eğer yaşıyor olsaydın bugün Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde olmasına, Figen Yüksekdağ’ın cezaevinde olmasına, siyasetçilerin haksız bir şekilde tutuklu olmasına da karşı çıkacaktın. Eğer yaşıyor olsaydın faşizme karşı da büyük bir mücadele verecektin. Buna yürekten inanıyoruz. Bir kez daha sana söz veriyoruz; seni ve fikirlerini yaşatacağız.

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları