loading
close
SON DAKİKALAR

HDP'li Gergerlioğlu: Hükümet, yerel seçimler bittikten sonra kamuda büyük bir ihraç operasyonuna başlayacak

HDP'li Gergerlioğlu: Hükümet, yerel seçimler bittikten sonra kamuda büyük bir ihraç operasyonuna başlayacak
Tarih: 11.03.2019 - 12:33
Kategori: Gündem

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, "Görünen o ki hükümet yerel seçimlerin bitimiyle beraber kamuda büyük bir ihraç operasyonuna daha başlayacaktır. Bu durum OHAL KHK'leri ile oluşan büyük sorunu daha da geride bırakacak sorunları doğurabilecektir" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu, OHAL sonrası devam eden kamudan ihraçları Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a ve 15 Bakana sorarak Meclis gündemine taşıdı.

Gergerlioğlu, soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

"18 Temmuzda OHAL kaldırılmış ancak 375 Nolu KHK'ye eklenen geçici 35. Madde ile kamudan en az 3 yıl boyunca ihraçlara devam edilebilmesi için kanun çıkarılmıştı. Bu kanun çerçevesinde 14 Ocak'ta Deniz Kuvvetleri Komutanlığında 70 subay ve astsubayın ihraç edildiği duyulmuştur. Görünen o ki hükümet yerel seçimlerin bitimiyle beraber kamuda büyük bir ihraç operasyonuna daha başlayacaktır. Bu durum OHAL KHK'leri ile oluşan büyük sorunu daha da geride bırakacak sorunları doğurabilecektir. OHAL KHK'leri yanlış olsa da internette yayınlanmakta, mağduriyet ortaya dökülmekteydi. Bu uygulama ile işten çıkarılan kişiler sosyal linçe maruz kalmamak için durumlarını belki de gizleyecekler ve gizli mağduriyetler ortaya çıkacaktır."

HDP'li Gergerlioğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'a ve 15 Bakana şu soruları yöneltti:

1. 20 Temmuz 2016'dan OHAL'in kalktığı 18 Temmuz 2018 tarihine kadar Bakanlığınızdan ihraç edilen personel sayısı kaçtır?
2. 20 Temmuz 2016'dan OHAL'in kalktığı 18 Temmuz 2018 arasında ihraç olan kaç personeliniz işe iade olmuştur? Bu iadelerin Kanun Hükmünde Kararname, OHAL Komisyonu ve İdare Mahkemesi yoluyla ayrıştırılmış iade sayısı kaçtır?
3. İhraç olan kaç personelinize OHAL Komisyonu ret kararı vermiştir?
4. 20 Temmuz 2016'dan OHAL'in kalktığı 18 Temmuz 2018 arasında ihraç olup iade edilen ancak halen göreve başlatılmayan personel sayınız kaçtır? Bu kişilerin göreve başlatılmasındaki yavaşlığın sebepleri nelerdir?
5.  20 Temmuz 2016'dan OHAL'in kalktığı 18 Temmuz 2018 arasında ihraç olup iade olunan ancak kurum tarafından OHAL sonrası tekrar ihraç edilen personel sayınız kaçtır?
6. 18 Temmuz 2018 sonrasında kurum yöneticisi veya bakanlık onayıyla ihraç edilen personel sayınız kaçtır?

Soru önergesinin gönderildiği isimler ise şöyle:

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları