loading
close
SON DAKİKALAR

HDP'li Gergerlioğlu: İnsanlar cezaevine dolduruluyor, 800 bebek de anne ve babasıyla cezaevinde!

HDP'li Gergerlioğlu: İnsanlar cezaevine dolduruluyor, 800 bebek de anne ve babasıyla cezaevinde!
Tarih: 28.01.2019 - 15:00
Kategori: Yurt

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, cezaevlerinde 800'e yakın bebeğin bulunduğunu aktararak, hapishanelerin bebekler için uygun olmadığını vurguladı.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Adana'da, KHK Mağdurları, Eğitim-Sen ve İnsan Hakları Derneği'nin çağrısıyla düzenlenen "KHK: Çalışma Hakkının İhlali, Sivil Ölüm" başlıklı panele katıldı.

Gergerlioğlu, hasta tutsaklarla ilgili İHD Adana Şubesi'nin İnonü Parkı'nda düzenlediği açıklamaya da katıldı.

Adana'da yapılan eylemde konuşan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, 800'e yakın bebeğin cezaevinde olduğunu aktardı.

"İNSANLAR CEZAEVİNE DOLDURULUYOR"

HDP'li Gergerlioğlu, Meclis İnsan Hakları Komisyonu’na yapılan başvuruların yüzde 80’inin cezaevinde yaşanan sağlık problemlerine ilişkin olduğunu söyledi. “Yaşlı mısın, hasta mısın, hamile misin ve bebek misin bakılmadan insanlar cezaevlerine dolduruluyor” diyen Gergerlioğlu, binlerce hasta tutuklunun cezaevinde olduğunu hatırlattı.

800 BEBEK CEZAEVİNDE

Tutukluların devletin güvencesi altında olduğunu ve tedavilerinin engellenmesinin ise devletin ayıbı olduğunu ifade eden Gergerlioğlu, cezaevlerinde 800'e yakın bebeğin bulunduğunu aktararak, hapishanelerin bebekler için uygun olmadığını vurguladı.

Hastaneye geç sevk edildiği için yaşamlarını yitiren hastalar olduğunu aktaran Gergerlioğlu, "Ordu E Tipi Kapalı Cezaevi’nde daha 6 ay önce, Nesrin Gençosman, 15 gün kadar geç sevk edildiği için tedavi edilebilir zatürre hastalığından öldü. 6 aydır onun hakkında soru önergesi verilmişiz, dosya açmıyor” dedi.

'HAMİLE KADINLAR CEZAEVİNDE KALAMAZ'

5275 Sayılı Yasa ile hamile kadınların tutuklanmaması gerektiğinin altını çizen Gergerlioğlu, ancak çok sayıda hamile kadının tutuklandığını bunların da ya düşük ya da erken doğum yaptıklarını, bu durumda da birkaç saat sonra cezaevine geri götürüldüklerini aktardı.

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakıf Kurucu Genel Başkanı Alparslan Kuytul ve vakıf yöneticisi Ali Alagöz’ün, savcının itirazı üzerine yeniden tutuklanmasına tepki gösteren Gergerlioğlu, “Mazluma kimliği sorulmaz. Bu toplumda her kesimden olabilirsiniz. Siz siz olun zulme uğrayanın kimliğini sormayın. Kim olursa, olsun zalime karşı mazlumdan yana olun. Ülkemizde ancak demokrasi, insanları ve adalet böylece tesis edilir” diye konuştu.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları