loading
close
SON DAKİKALAR

HDP'li Oluç'tan 'HDP hukuken kapatılacaktır' diyen AKP'li Cahit Özkan'a tepki: 'Bu, Anayasa Mahkemesi'ne talimat vermektir'

HDP'li Oluç'tan 'HDP hukuken kapatılacaktır' diyen AKP'li Cahit Özkan'a tepki: 'Bu, Anayasa Mahkemesi'ne talimat vermektir'
Tarih: 03.03.2021 - 13:52
Kategori: Siyaset

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın "HDP hem siyasi olarak kapanacak hem de hukuken kapanacaktır" sözlerine HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç tepki gösterdi.

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan dün yaptığı açıklamada HDP'nin kapatılması tartışmalarıyla ilgili "HDP hem siyasi olarak kapanacak hem de hukuken kapanacaktır" demişti.

AKP'li Özkan'ın açıklamalarına HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç'tan yanıt geldi.

Meclis Genel Kurulu'nda Özkan'a tepki gösteren Oluç, "Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bugün gelmiş olduğu yer aslında başka siyasi partilerin kapatılması yönünde yargıya talimat vermektir" dedi.

Oluç'un açıklamaları şöyle:
"Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkan Vekili Sayın Cahit Özkan, bir basın toplantısı yapmış ve basın toplantısında demiş ki: 'Elbette Cumhur İttifakı olarak AKP ve MHP siyasal vizyon itibarıyla aynı istikamette yürüyen bir anlayışla siyaset yapıyoruz.' Tamam, bundan şüphemiz yok, sorun da değil zaten. "Onun için elbette HDP hem siyasi olarak kapatılacak hem de hukuken kapatılacaktır" demiş, 'Hukuken kapatılacaktır' demiş.

Bir iktidar partisinin grup başkanvekili çıkıyor ve diyor ki: 'HDP hukuken kapatılacaktır.' Bu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısına talimat vermektir, bu Anayasa Mahkemesine talimat vermektir. 'Hukuken kapatılacaksınız' demekle Anayasa Mahkemesine 'Kapatacaksınız' diyor. Çünkü neden? 'Anayasa Mahkemesinde çoğunluğumuz var, o çoğunluk yoluyla HDP'yi hukuken kapattıracağız' diyor. İşte darbeci zihniyetin, demokratik siyasete darbe vuran zihniyetin bugünkü tezahürü budur. Onun için Adalet ve Kalkınma Partisine kapatma davası açıldığı zaman, açanları ve kapatmaya çalışanları biz lanetledik ama Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bugün gelmiş olduğu yer aslında başka siyasi partilerin kapatılması yönünde yargıya talimat vermektir. Açıkça yürütmenin, iktidarın, yargının üzerinde ve Anayasa Mahkemesi üzerinde en üst mahkeme olan Anayasa Mahkemesi üzerindeki talimatıdır.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın insan hakları eylem planı açıkladığın hatırlatan Oluç, "İnsan biraz utanıp, sıkılır" dedi. Oluç, Erdoğan'ın "Yargı bağımsızlığı bahsi altında hukuk devletinin ancak bağımsız, tarafsız ve insan haklarına saygılı mahkemelerin varlığı ile vücut bulacağı inancıyla bu kapsamda yeni adımlar atıyoruz" dediğini hatırlatarak şunları söyledi:
"Bu mu atılan adım, bu mu? Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekilinin Anayasa Mahkemesine talimat vermesi ve 'Hukuken HDP kapatılacaktır' demesi mi yeni anlayış, insan hakları eylem planı bu mu? Birinci maddesi HDP kapatılacak öyle mi? Lütfen biraz ciddi olun ve siyaseti ciddi yapın. Üstelik de yürütmenin, iktidarın yargı üzerindeki tasallutuna, tahakkümüne daha fazla cüret etmeyin."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları