loading
close
SON DAKİKALAR

Hedef gösterilen Sevtap Ayman güvenliğinin kalmadığını belirterek İBB'den istifa etti

Hedef gösterilen Sevtap Ayman güvenliğinin kalmadığını belirterek İBB'den istifa etti
Tarih: 09.01.2022 - 09:58
Kategori: Yerel

İktidar medyası tarafından hedef gösterilen İBB Muhtarlıklar Müdürlüğü'nde görev yapan Sevtap Ayman, can güvenliğinin kalmadığını belirterek istifa ettiğini duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Muhtarlıklar Müdürlüğü'nde görev yapan Sevtap Ayman, kendisini hedef gösteren haberin ardından güvenliğinin kalmadığını belirterek istifa etti.

Sosyal medyada ve iktidar medyasında İBB Muhtarlıklar Müdürlüğü çalışan Sevtap Ayman'ın "PKK ile bağlantısı olduğunu" iddia eden haberler sebebiyle yazılı açıklama yapan Sevtap Ayman, hakkında bir mahkeme kararı olmadan ve kendisine ait olmayan bir Twitter hesabı üzerinden hedef gösterildiğini belirtti.

Ayman, yaptığı açıklamada asılsız bir ihbar mektubu referans alınarak suçlandığını ancak yapılan soruşturma sonrasında savcılık tarafından serbest bırakıldığını söyledi.

Hedef gösterilmesinin ardından kendisinin ve ailesinin güvenliğinin kalmadığını belirterek istifa ettiğini aktaran Ayman aşıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"LİYAKAT İLE BELEDİYEYE GİRDİM"

Ben üniversite mezunuyum. Özel bir okulda öğretmenlik yaptım. Yüzlerce öğrencim ve velileri nasıl bir öğretmen olduğuma şahidimdir. Öğretmenlik sonrası hakkım ve liyakatimle büyükşehir belediyesinde işe girdim.

"CAN GÜVENLİĞİM TEHLİKEYE ATILDI"

İki buçuk yaşında bir kızım var. Onun için ve geleceği adına çalışmak zorundayım. Şayet beni hedef gösterenler için bir anlamı varsa Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım ve bundan kaynaklı haklarımı kullandım. Çalışma, güven içinde çocuğuma bakıp onu büyütme gibi temel 'yurttaşlık' haklarım hiçe sayıldığı gibi can güvenliğim de tehlikeye atıldı. Bir vatandaş olarak, bir Kürt, bi kadın, bir anne olarak bu ülkede huzur ve güven içinde yaşama ve çalışma hakkım elimden alındı.

Şahsımın, kızımın ve ailemin daha fazla hedef gösterilmemesi ve güvenlikleri açısından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki görevimden istifa ediyorum. Bana yapılan haksızlığı ise ruhunda ve yüreğinde bir parça da olsa güzellik ve adalet kalmış insanların ve kamuoyunun mahşeri vicdanına bırakıyorum. 

Kaynak : Evrensel

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları