loading
close
SON DAKİKALAR

Helen Mirren, ‘Golda’ filminde İsrail’in ilk kadın başbakanı Golda Meir’ı canlandıracak

Helen Mirren, ‘Golda’ filminde İsrail’in ilk kadın başbakanı Golda Meir’ı canlandıracak
Tarih: 08.04.2021 - 12:00
Kategori: Kültür & Sanat

Helen Mirren, “Golda” filminde İsrail’in ilk kadın başbakanı Golda Meir’ı canlandıracak. Filmin yönetmenliğini 2019 yılında “Skin” adlı kısa filmiyle Oscar kazanan Guy Nattiv üstlenecek.

2007 yılında “The Queen” (Kraliçe) filmindeki rolüyle en iyi kadın oyuncu dalında Oscar kazanan Helen Mirren, yönetmenliğini Guy Nattiv‘in üstleneceği “Golda” adlı filmde İsrail’in ilk kadın başbakanı Golda Meir‘ı canlandıracak.

FilmLoverss‘ın Variety‘den aktardığı habere göre, çekimlerine ekim ayında başlanması beklenen filmin yapımcılığını ise, “Florence Foster Jenkins”, “The Duchess” (Düşes) gibi filmlerin yapımcılığını üstlenen BAFTA ödüllü Michael Kuhn yapacak.

“Florence Foster Jenkins” filminin senaryosunu kaleme alan, “Golda”nın yapımcılığını üstlenen isimlerden Nicholas Martin’in senaryosunu yazdığı filmde, aynı zamanda “İsrail’in Demir Leydisi” olarak da bilinen Meir’ın Mısır, Suriye, Lübnan ve Ürdün’ün de aralarında olduğu Arap ülkeleri ve İsrail arasındaki Yom Kippur Savaşı olarak da bilinen savaş sırasında aldığı zorlu kararları ve omuzlarında taşıdığı sorumlulukları anlatacak.

1973 yılında aniden başlamasıyla Golda Meir yönetiminde sınırlı sayıda askere ve silaha sahip olan İsrail’i hazırlıksız yakalayan savaş, Meir’ı kimi zaman tamamı erkeklerden oluşan kabine üyelerine karşı durmak zorunda bırakan zorlayıcı kararlar almak zorunda bıraktı. Yaşanan bu olay Meir’ı dört bir yanı kuşatılan İsrail’in ve milyonlarca insanın yaşamının kurtuluşu için tek umut haline getirdi.

Filmin yönetmenliğini üstlenecek olan Nattiv, film ile ilgili yaptığı açıklamalar sırasında “Yom Kippur Savaşı sırasında doğan biri olarak İsrail’in ilk kadın başbakanının etkileyici hikâyesini anlatacağım için gurur duyuyorum.” ifadelerini kullandı. Aynı zamanda yönetmen usta oyuncu Helen Mirren ile çalışacağı için de çok mutlu olduğundan bahsetti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları