loading
close
SON DAKİKALAR

Hells Angels’a tarihi baskın

Hells Angels’a tarihi baskın
Tarih: 26.05.2012 - 12:33
Kategori: Dünya

Hells Angels çetesine karşı düzenlenen operasyonda onlarca genelevi, daire ve restoranı bastı...

Almanya’nın Schleswig-Holstein, Aşağı Saksonya ve Hamburg eyaletleri önceki gün sabaha karşı saat 05.00’te olağanüstü bir operasyonla güne erken başladı.

Alman polisi, Harley Davidson motorsikletleriyle tanınan organize suç çetesi Hells Angels’a karşı insan ve silah kaçakçılığı, şantaj gibi birçok suçtan kanıt bulmak için dev bir operasyon gerçekleştirdi. Polislerin operasyondaki en büyük amacı ise iki yıl önce kaybolan Türk kökenli Tekin Biçer’in (47) cesedine ulaşmaktı. 

Böylece polisin, Schleswig-Holstein eyaletinin başkenti Kiel’de iki yıl önce kaybolmasının ardından kendisinden haber alınamayan Biçer’i Hells Angels’ın öldürdüğünden şüphelendiği ortaya çıktı.

Köpeği öldürüldü
1200 polisin katıldığı operasyonda 80 genelev, restoran ve daire arandı, çok sayıda kişi tutuklandı. Hannover kentinde ise Hells Angels’ın en tanınan liderlerinden Frank Hanebuth’un evine GSG 9 özel timi baskın yaptı. 

Helikopterle dikenli tellerle çevrili evin üzerine gelen terörle mücadele ekibi, halatlarla evin bahçesine indi. Bu sırada silahlar patlarken Hanebuth’un bir köpeği kurşunlara hedef olarak öldü. Evdeki kişilerin etkisiz hale getirilerek gözaltına alınmasının ardından polisler kanıt aramak için eve girdi. Polis sözcüsü “Birkaç cam ve kapı kırmak zorunda kaldık ancak kimse yaralanmadı” dedi.

Schleswig-Holstein eyaletinin Rendsburg-Eckernförde kentindeki Altenholz bölgesinde ise bir depoda iki yıl önce kaybolan Tekin Biçer’in cesedini bulmak için çalışmalar yürütüldü. Köpeklerle arama yapılmasının ardından cesedin yerin altına saklanmış olabileceği düşüncesiyle jeolojik radar ile tarama yapıldı. 

Polis şefi Ralf Höhs, NDR kanalına aradıkları kişinin Biçer olduğunu doğruladı. Alman basınında Biçer’in Hells Angels üyeleri ile uyuşturucu satışı nedeniyle tartışma yaşamasının ardından öldürüldüğünden şüphelenildiği yer aldı. Operasyon sonucunda 69 kişi hakkında ön soruşturma başlatıldığı açıklandı. Hells Angels’ın lideri Hanebuth’un avukatı Götz von Fromberg ise suçlamaları reddetti.

Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları