loading
close
SON DAKİKALAR

Hem Haciz Hem Sürgün

Hem Haciz Hem Sürgün
Tarih: 19.02.2012 - 11:38
Kategori: Sendika

Adana'da cinsel tacize uğrayan 2 kadın öğretmen başka yerlere sürgün edildi. Eğitim-Sen üyeleri, olayı valilik önünde protesto etti.

Adana Semerkant İlköğretim Okulu’nda görev yapan öğretmenlen S.T. ve H.G, Okul Müdürü Kadir Yumşak ve hizmetli İsmail Çetinkaya’nın cinsel tacizine maruz kaldıkları greekçesiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurdu. Öğretmenlerin şikâyetleri üzerine soruşturma açıldı.

Soruşturma sonrasında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hizmetli İsmail Çetinkaya aleyhine suç duyurusunda bulunuldu ve cinsel saldırı suçlamasıyla 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Okul Müdürü Kadir Yumşak için ise “okulun düzenini bozmak” gerekçesiyle ihtar ve aylıktan kesme cezaları verildi. Ancak tacize uğrayan öğretmenler S.T. ve H.G. başka okullara sürgün edildi. Eğitim-Sen üyeleri de valilik önünde yaptıkları basın açıklamasıyla olayı kınadı. Eğitim-Sen Şube Kadın Sekreteri Esra Arslan Kösele, “Bu süreçte, tacize sessiz kalmadıkları, birlikte ses olmayı başardıkları için Milli Eğitim Müdürlüğü’nün şiddetine maruz kalan, yerlerinden edilen, öğrencilerinden koparılan, sürülen yine kadın öğretmenlerimiz olmuştur” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları