loading
close
SON DAKİKALAR

Hendek'te 7 kişinin öldüğü havai fişek fabrikasındaki patlamaya ilişkin davada ara karar açıklandı

Hendek'te 7 kişinin öldüğü havai fişek fabrikasındaki patlamaya ilişkin davada ara karar açıklandı
Tarih: 19.03.2021 - 14:32
Kategori: Gündem

Sakarya'nın Hendek ilçesinde 7 kişinin hayatını kaybettiği, 127 kişinin yaralandığı Büyük Coşkunlar havai fişek fabrikasındaki patlamaya ilişkin davada 5 gün süren yargılamaların ardından ara karar verildi.

Sakarya’nın Hendek ilçesinde bulunan Büyük Coşkunlar havai fişek fabrikasında 3 Temmuz günü patlama meydana gelmiş, 7 işçi yaşamını yitirmiş, çoğunluğu işçi 127 kişi yaralanmıştı. Aralarında fabrika sahiplerinin de bulunduğu 5'i tutuklu 7 şüpheli hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıl 8'er aydan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istenmişti.

Sakarya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada ara karar verildi.

Açıklanan ara karar şöyle:
-Müştekilerin katılma taleplerinin kabulüne,
-Soruşturma aşamasında şikayetçi olup kovuşturma aşamasında şikayetçi olanların katılma taleplerinin reddine,
-Daha önce yaşanan iş cinayetlerine ilişkin dosyaların celbine,
-Müştekilerce iddianeme dışı ihmali olanlar için suç duyurusunda bulunup bulunmadığının öğrenilmesine,
-Özdemir OSGB'den Sanık Aslı Bozkurt için istifa dilekçesinin sorulmasına,
-Soruşturma aşamasındaki bilirkişi raporu detaylı olduğundan keşif yapmaya gerek olmadığına
-Dosyanın kusur tespiti için 7 kişiden oluşan uzman bilirkişi heyetine tevdiine,
-Beyanlarda geçen kişilerin tanık olarak dinlenmesine
-Sanık Aslı Bozkurt'un tahliyesine
-Duruşmanın 10 Haziran 2021'e ertelenmesine karar verildi.

Duruşma sonrası mağdurların avukatlarından Can Atalay açıklama yaptı.

Atalay şunları söyledi:
"İşçiye insan muamelesi yapmamak yetmiyor, duruşma salonunda işçi tehdit ediliyor. Dikkatli konuşun, deniyor. En üst makamlarla konuştuk deniliyor. Cumhurbaşkanının, İçişleri Bakanı'nın ismi anılarak yapılıyor bunlar. Bize değil Cumhurbaşkanı’na İçişleri Bakanı’na soracaksınız, bir diyeceğiniz var mı? Sanık Yaşar Coşkun dün salonda 'Ahmet dikkatli konuşsun yaşıyorsa benim sayemdedir. Sağlık Bakanlığı’na söyledim de bakımı o nedenle iyi yapıldı' dedi. Sağlık Bakanı şunun yanıtını verecek: Kendisine bir patron telefon etmediği zaman bu ülkede işçiler, mühendisler gereği gibi bakılmıyor da mı, bir kişi bir patron bunu duruşma salonunda söylüyor. Bu insanlar yada ölenler canlarını sokakta bulmadı. Kimse ekmeğini kazanmaya çalışırken öldürülmesin diyedir davamız."

"Gariban işçi bu davayla gariban işçi sıfatından çıkacak artık"

Fabrikadaki patlamada hayatını kaybeden Sebahattin Tepeçınar'ın kardeşi Hatun Tepeçınar da duruşma sonrası yaptığı açıklamada, "Yaşar (Coşkun) denilen şahıs üç sefer Cumhurbaşkanı ve Süleyman Soylu’nun adını anıp geriye dönüp de 'işçiler ifade verirken dikkatli olsun' tehdidini gördük salonda. Tepeçınar ailesi olarak aldıkları kararlarda bize kısıtlama getirilmiş. Bunun ne anlama geldiğini anlayamadım hala. Biz sadece adaletten doğru düzgün şekilde karar çıkmasını istiyorduk. Ama şu an yine onların tutuklu yargılanması bizleri biraz daha rahatlattı. Bu davanın ölene kadar peşindeyiz. Gariban işçi, bundan sonra gariban işçi sıfatından bu davayla çıkacak inşallah. Gariban işçi değil hak eden işçi. Bu davamızla her şeyin değişmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Erhan Ateş'in eşi Nigar Ateş ise "Cumhurbaşkanı fabrikanın sahibini aramış. Bizi neden aramıyor? Buranın esas mağduru biziz. Bizi de arasın, biz de patron gibi göğsümüzü gere gere söyleyelim. Bizim de arkamızda olsun" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları