loading
close
SON DAKİKALAR

Her 5 LED monitörden biri Samsung!

Her 5 LED monitörden biri Samsung!
Tarih: 11.02.2012 - 21:50
Kategori: Bilim & Teknoloji

Bir çeyrekte 5 milyondan fazla monitör satan tek teknoloji şirketi .

Tüketici elektronikleri pazarının liderlerinden, ödüllü yenilikçi Samsung Electronics çapında ekonomide yaşanan yavaşlamaya rağmen global monitör pazarında 20 çeyrektir ardarda lider olarak tartışmasız liderliğini pekiştirdi.

International Data Corporation (IDC)’a göre, Samsung ikinci çeyrekte değer bazında yüzde 17.2 ve birim bazında yüzde 14.7’lik oranlarla 2006 senesinin üçüncü çeyreğinden bu yana 20 çeyrektir ardarda global pazar lideri oldu. Şirket, Kore pazarında ise 46 çeyrektir, bir diğer deyişle 11 senedir lider.

Samsung 2011 senesinde hem birinci hem de ikinci çeyrekte 5 milyondan fazla monitör satan tek şirket oldu ve bir kez daha dünyanın en iyi monitör markası ünvanını pekiştirdi. Samsung özellikle, Türkiye’nin de içinde bulunduğu  Ortadoğu, Afrika ve Orta ve Güney Amerika gibi gelişmekte olan pazarlarda büyük performans gösterdi. Samsung bu bölgelerde Pazar payı bazında önemli gelişmeler kaydetti. Pazar payı Ortadoğu ve Afrika pazarlarında ilk çeyreğe oranla yüzde 5.2’lik bir artışla yüzde 24.5’a ulaştı; Orta ve Güney Amerika pazarlarında da yüzde 4.2’lik artışla yüzde 28.9’a ulaştı.

Samsung’un LED monitör satışları birim bazında geçen seneye oranla yüzde 7.9 arttı ve şirket LED monitör Pazar payının yüzde 20’sininin üzerinde satış yapan tek üretici oldu. Bu da ilk yarıda satılan her beş LED monitörden birinin Samsung monitörü olduğu anlamına geliyor.

Bu başarıda birçok unsur rol oynadı. Samsung 3D monitörler ve geniş izleme açısı sunan profesyonel monitörler gibi üst sınıf ürünleri pazara sunmaya devam etti. Aynı zamanda, şirket Central Station monitörler gibi yeni konseptli ürünler yaratmak için yenilikçi bir kurumsal kültür benimsemeyi hedefledi.

Samsung Electronics’in Görüntüleme Cihazları Pazarlama ve Satışından Sorumlu Başkan Yardımcısı Jeong-Hwan Kim konuya ilişkin açıklamasında, “Görüntü cihazları sektöründeki Pazar liderliğimizi pekiştirmek ve sağlamlaştırmak için ürünlerimize daha fazla yenilik getirmeye devam edeceğiz.” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları