loading
close
SON DAKİKALAR

''Herkes sürece katkı sağlamalı''

''Herkes sürece katkı sağlamalı''
Tarih: 04.06.2012 - 16:50
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak, Bahçeli'nin 'CHP'nin bizimle görüşmesine gerek yok" sözlerini eleştirdi...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak yazılı olarak yaptığı açıklamasında, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde meydana gelen mayın patlamasında şehit düşen iki askerin ailelerine başsağlığı diledi. Toprak,  “CHP olarak artık gençlerimizin, çocuklarımızın, askerlerimizin ölmesini istemiyor ve bütün siyasi partileri terörün, şiddetin, çatışmaların son bulması için ortak hareket etmeye davet ediyoruz. 30 yıldır bu ülkenin insanları ölüyor ama ne yazık ki 30 yıldır bu ülkenin siyasi partileri ve liderleri bir araya gelip bu sorunu tartışmıyor ve çözüm üretemiyor”

 

''Kılıçdaroğlu 30 yıldır yapılmayanı yapmaya çalışıyor''
 

Kemal Kılıçdaroğlu 30 yıldır yapılamayanı yapmaya çalıştığını, bütün liderleri bu sorunun çözümü için konuşmaya, diyaloga ve ortak hareket etmeye davet ettiğini, ancak bu noktada MHP liderinin ortaya koyduğu tavrı doğru ve sağlıklı bulmadığını belirttiği yazısında Toprak şunları vurguladı:



Daha içeriğini bilmediği bir görüşmeye karşı çıkmak aslında siyasetin teröre seyirci kalmasını istemektir. Artık bu ülkenin bütün siyasetçileri 21. yüzyılın gerçeklerinin farkına varmalıdırlar. 21. Yüzyılda Kürtleri hala karda yürüyüp kart-kurt sesleri çıkaran insanlar olarak tanımlamak ve onları yok saymak ülkenin birliği ve bütünlüğüne verilecek en büyük zarardır.

 


Terör, şiddet ve çatışmalar nedeniyle insanlarımız hayatlarını kaybediyor, ülke ekonomisi çöküyor ve Türkiye her geçen gün bir bataklığa saplanıyor.



Bu ülkenin en önemli meselesini siyasi partiler bir araya gelip çözmezse başka aktörler devreye girip kendi çözümlerini dayatacaktır. CHP olarak bu tehlikeyi görüyor ve tarihi bir sorumlulukla hareket ediyoruz. Biz CHP olarak bu sorunun çözümü için her türlü bedeli ödemeye, çocuklarımızın ölmemesi, bölgemizin teröre, şiddete, çatışmaya teslim edilmemesi için her türlü fedakarlığa hazırız. Herkesi önyargılarla hareket etmeyi bırakmayı ve bu sürece katkı vermeye davet ediyoruz."

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları