loading
close
SON DAKİKALAR

Heron mesajı

Heron mesajı
Tarih: 12.02.2012 - 19:30
Kategori: Siyaset

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lüksemburg Başbakanı Jean Claude Juncker görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında İsrail’le ilgili soruları yanıtladı.

İnancımızı koruyoruz
Bakım için İsrail’de bulunan Heron’ların halen teslim edilmemesine ilişkin, “ Şu anda oradaki bizim insansız hava araçlarımız bildiğim kadarıyla 6 taneydi. Bu işin tarihi vardır. Tamir bakımla ilgili verilen bir takvim ve bu takvimde bunlar teslim edilmemiştir.
Burada da özellikle ticari ahlak noktasında bunu çok önemsiyoruz. Süratle onların bu bakımları yapıp teslim edecekleri inancını koruyoruz” diyen Erdoğan, İsrail Başbakanı Benjamin Netenyahu’nun suçlarının olmadığı yönündeki açıklamalarını da, “Tabi İsrail Başbakanı Netenyahu kalkıp da yanlış yolda olduklarını söyleyecek değil. Veyahut da kalkıp da uluslararası sularda yanlış yaptık demeyecek” diye değerlendirdi.

Gemiler saldırıya uğramayacak’
Erdoğan, El Cezire’ye verdiği röportajda ise, Türkiye’nin Akdeniz’de seyrüsefer serbestisinin sağlanmasıyla ilgili soru üzerine, “Şu anda Türk askeri gemileri şüphesiz ki, birinci derecede kendi gemilerini korumakla mükelleftir. Ve bizim oraya yapacağımız insani yardımlar vardır. Bu yardımlarımız artık herhangi bir saldırıya uğramayacaktır” dedi.
 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları