loading
close
SON DAKİKALAR

HES'çi şirketler halkı yanıltıyor!

HES'çi şirketler halkı yanıltıyor!
Tarih: 12.02.2012 - 01:23
Kategori: Sendika

HES karşıtı eylemlerden rahatsız olan şirketler platform kurdu. Platformun amacı halkı yanıltarak HES'lere karşı gelişen tepkiyi yalıtmak.

Yaşam alanı savunucularının eylemlerinden rahatsız olan HES şirketleri, özellikle HES inşa edilen bölgelerde yaşayan halkın tepkisini dindirmek için bir platform kurdu.

Platformda, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası da var. Platform, Enerji ve Tabii Kaynaklar ile Orman ve Su İşleri bakanlıkları tarafından da destekleniyor.

Konuyla ilgili HES karşıtı eylemlerde öne çıkan Karadeniz İsyandadır Platformu'ndan İsmail Akyıldız şunları belirtti;

DEVLET ŞİRKETLERİN ARKASINDA
HES şirketlerinin platform kuruyor olmasını şaşırtıcı bulan Akyıldız, bu şirketlerin zaten bakanlıklar tarafından desteklendiğini, devletin asker ve polis gibi silahlı güçlerninin de bu şirketlerin yanında olduğunu söyledi.

Bu platformun, halkın yükselen tepkisinden korktukları için, halkı yanıltmak amacıyla kurulduğunu ifade eden Akyıldız, "Kursunlar, böylece HES'lerin zararlarını halka daha iyi duyurabilmemiz için bizlere yeni bir imkan sunmuş olurlar. Yalanlardan oluşturulmuş beyanları deşifre etmek için elimizde somut argümanlar olur" dedi.

'SENOZ'A, TORTUM'A, SOLAKLI'YA BAKSINLAR'
Akyıldız, platform adına basına demeç veren Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası Başkanı Şükrü Koçoğlu'nun, "Halkın HES'lerle hiçbir sorunu yok. Karşı çıkan birkaç kişi ise konuyu bilmediği için böyle bir tutum içine giriyor" sözlerine ise şöyle yanıt verdi: "Bu kadar mı gerçeklerden uzaklar? Bir baksınlar bakalım Yuvarlakçay'da ne oldu, Senoz'da ne oldu, Tortum'da ne oluyor, Solaklı Vadisi'nde ne oldu, Fındıklı'da, Hopa'da neler oldu? Bunlar halktan insanlar değil miydi?

HES karşıtı eylemlerin İstanbul'da organize edildiği söyleniyor. Mücedele esas olarak yerelde verilmektedir, tabii ki İstanbul'dan, Ankara'dan, İzmir'den bizler de destek vereceğiz. Kaldı ki bu yaşam alanlarımız için verilen bir mücadeledir. Amazonlar için İstanbul'dan tepki gösterirken yanıbaşımızda gerçekleşen bir durum için sessiz kalacak değiliz."

'HALKIN VARLIĞINA SAHİP ÇIKMA MESELESİ'
HES'lerin enerji üretmekle hiçbir ilgisinin olmadığını sözlerine ekleyen Akyıldız, HES'lerin doğanın ve suların ticareleştirilmesi projesi olduğunu, enerji söyleminin ise bunun maskesi olduğunu vurguladı.

Akyıldız, "Amaçlarını gerçekleştirmek için halkı o alanlardan boşaltmak istiyorlar. Bu bir ölüm kalım meselesi, halkın kendi varlığına sahip çıkma meselesi. Sadece bir coğrafyanın yok olması değil, binlerce yıllık kültürel varlıkların yok olması söz konusu. Halk bunun bilincinde ve bunun için mücadele ediyor" diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları