loading
close
SON DAKİKALAR

Hey Tekstil çalışanları haklarını istedi

Hey Tekstil çalışanları haklarını istedi
Tarih: 12.02.2012 - 02:40
Kategori: Siyaset

Uzun zamandır hakları için mücadele eden Batman HEY Tekstil işçileri taleplerini bir kez daha haykırdı.

Uzun zamandır hakları için mücadele eden Batman HEY Tekstil işçileri taleplerini bir kez daha haykırdı. Gülistan Caddesi’nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya gelen işçiler adına konuşan Emin Ete, Hey Tekstil’i de bünyesinde barındıran Güneştekinler Grubu ve Aynur Bektaş’ a ‘Haklarımızı verin’ çağrısını yineledi.

Güneydoğu Anadolu Kalkındırma Projesi adı altında AB’den ve devletten destek alınarak açılan Hey Tekstil’in 2008 yılında Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan tarafından açıldığını hatırlatan Ete “GAP’a yatırım çekecek, GAP Kalkınma Platformu’na seçilen ilk işkadını olan Aynur Bektaş, Güneydoğu kadınını iş sahibi yapacak denilerek; 39.000 dönümlük arazi Aynur Bektaş ve M.Salih Güneştekin’e karşılıksız tahsis edilen arazinin 10.000 dönümlük bölümüne bir fabrika  kuruldu. Bu fabrika 14 Ocak 2008’de 200’ye yakın işçi arkadaşımızla faaliyete başlamıştı” dedi. 

Mayıs 2011’de maaşlarının yatırılmadığını bunun üzerine iş bıraktıklarını hatırlatan Ete, “Firma yetkilileri bizimle görüştü ve paralarımızın yatacağını söyledi. Daha sonra 5 Temmuz’da ücretli izine, 21 Temmuz’da ise ücretsiz izine çıkarıldık. 2 Eylül’de işbaşı yapmamız gerekirken fabrikanın kapalı olduğunu gördük” dedi. Firma yetkililerine ulaşamadıklarını, Valinin ‘biz karışamayız’ dediğini söyleyen Ete, “Bakan seçimden önce fabrikaya gelerek ‘bir sıkıntı olduğunda bana ulaşabilirsiniz’ demişti. Seçimden 20 gün sonra biz ücretsiz izine çıkarıldığımızda, maaşlarımızı alamadığımızda  kendisine sorunlarımızı anlattığımızda ‘Orası özel şirkettir karışamayız’ dedi. Sayın Bakan, trilyonlarca yardımı yaptığında, Batman kalkınıyor diye reklâmlar yaptığında özel şirket olmuyor da, maaşlarımızı alamayıp mağdur olduğumuzda mı özel şirket oluyor” diye sordu.

Patronun tutumunun sadece kendilerine değil, devlete ve tüm Batman’a zarar verdiğini söyleyen Ete, “Devletten trilyonlar alarak, devleti zarar ettiren, çıkar gruplarının cebini dolduran, işçinin üç kuruşuna göz diken bu anlayışı kabul etmiyoruz” şeklinde konuştu.

Ete, “Batman'da yapılan bir hırsızlıktır, Bölge halkının kandırılmasıdır. Aynur Bektaş, Batman Tekstil İşçilerinin hakkını versin” dedi.

Açıklama sırasında sık sık ‘Direne direne kazanacağız’ sloganları atan işçiler haklarını alana kadar mücadele etmekte kararlı olduklarını dile getirdiler.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları