loading
close
SON DAKİKALAR

Hiçbir faaliyette bulunmadığı halde Yargıtay’dan en yüksek oyu alan İrfan Fidan Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi

Hiçbir faaliyette bulunmadığı halde Yargıtay’dan en yüksek oyu alan İrfan Fidan Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi
Tarih: 23.01.2021 - 12:16
Kategori: Gündem

Eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla, Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi.

Cumhurbaşkanı Atama, Danıştay ve Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeliklerine seçilme Kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Anayasa Mahkemesi Üyeliği’ne Yargıtay Büyük Genel Kurulunca gösterilen 3 aday arasından Yargıtay üyesi İrfan Fidan seçildi. Anayasa Mahkemesi'nde bulunan boş üyelik için Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nda seçim yapılmıştı. Seçimde, Yargıtay 12. Ceza Dairesi üyesi İrfan Fidan, 8. Ceza Dairesi Üyesi Nevzat Özsoy ve 17. Hukuk Üyesi Mustafa Erol en çok oyu alan üç isim olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu üç isimden İrfan Fidan'ı AYM üyeliğine seçti.

HİÇBİR FAALİYETTE BULUNMADAN EN YÜKSEK OYU ALMIŞTI

İrfan Fidan, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 146 ve 147'nci maddeleri ile Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun'un 6, 7 ve 10'uncu maddeleri gereğince Yargıtay Büyük Genel Kurulunca gösterilen üç aday arasından hiçbir faaliyette bulunmadan en yüksek oyu almıştı. Daha önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı görevinde bulunan Fidan, Hakimler ve Savcılar (HSK) Genel Kurulunca 27 Kasım 2020'de Yargıtay üyeliğine seçilmişti.

Diğer atamalar 

Daha önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı görevinde bulunan Fidan, Hakimler ve Savcılar (HSK) Genel Kurulunca 27 Kasım 2020'de Yargıtay üyeliğine seçilmişti.

Danıştay Üyeliği’ne ise Sümer Holding A.Ş. Genel Müdürlüğü 1. Hukuk Müşaviri Hümeyra Ergin Ercan getirildi.  

Resmi Gazete'de yayımlanan başka bir kararla ise Adalet Bakan Yardımcılığı'na Ceza İşleri Genel Müdürü Yakup Moğul atandı.

Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne ise Ali Öztürkmen uygun görüldü.

Ayrıca Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Yılmaz Çiftçi görevden alınırken bu suretle boşalan Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü’ne Yunus Alkaç getirildi. 

Ayrıca Karara göre Danıştay Üyeliği’ne, Hakimler Savcılar Genel Kurulunca belirlenen, Ankara, Konya ve Gaziantep Bölge İdare Mahkemeleri Başkanları sırasıyla Fatih Zencirci, Mustafa Nafiz Acar ve Yüksel Navdar seçildi. 


 
 

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları