loading
close
SON DAKİKALAR

'Hidayet Türkoğlu'nun FIBA Genel Kurulun'da Sırp adayı destekleme kararı' Meclis gündeminde

'Hidayet Türkoğlu'nun FIBA Genel Kurulun'da Sırp adayı destekleme kararı' Meclis gündeminde
Tarih: 20.06.2019 - 18:04
Kategori: Dünya

CHP İzmir Milletvekili, KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, Anayasa’nın 98. TBMM İçtüzüğü’nün 96. maddeleri gereğince Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

CHP İzmir Milletvekili, KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA) Avrupa Başkanı, FIBA Dünya Başkan Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi ve Türkiye Basketbol Federasyonu Onursal Başkanı Turgay Demirel’in, Almanya’nın Münih kentinde yapılan FIBA Genel Kurulu’nda büyük bir başarı örneği göstererek yeniden FIBA Avrupa Başkanı seçildiğini anımsattı.

Seçimlerde, Turgay Demirel 8 federasyon tarafından yeniden aday gösterilirken, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı, aynı zamanda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olan Hidayet Türkoğlu’nun ise Sırbistan Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri D. Tomaseviç’i desteklediğini belirten Kılıç, “İlk kez bir başkan adayı, kendi ülkesinin federasyonu tarafından aday gösterilmezken, diğer iki adaydan, Belçikalı C. Coomans Belçika Basketbol Federasyonu, Sırbistan adayı Tomaseviç ise Sırbistan Basketbol Federasyonu tarafından aday gösterilmiştir.” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Kılıç, açıklamasında şunları kaydetti:

“Hidayet Türkoğlu, Sırbistan adayını desteklemekle kalmamış, Tomaseviç'i aday olmaya kendisi ve yakın ekibi ikna etmiş, toplantılar düzenleyerek ve 49 ülke federasyonuna kendi e-posta adresinden bir mektup göndererek, D. Tomaseviç’e Türkiye Basketbol Federasyonu olarak tam destek verildiğini diğer tüm federasyonlara açıklamıştır. Her fırsatta yerlilik ve millilikten bahseden Cumhurbaşkanı Başdanışmanının başka bir ülke adayını desteklemesi çelişkili bir durumdur.”

CHP’li Kılıç, ayrıca Hidayet Türkoğlu’nun, cinayete azmettirmekten hakkında kesinleşmiş müebbet hapis cezası bulunan Metro Turizmin sahibi firari Galip Öztürk ile birlikte fotoğraf çektirmesi ve bunu sosyal medyada yayınlanmasının da hukuki bir durum ortaya çıkardığını bildirdi.

 Turgay Demirel’in “Şahsını karalamak ve itibarsızlaştırmak amacıyla pek çok asılsız yalan haberler üreten Hidayet Türkoğlu ve ekibinden herhangi bir destek görmeyeceğimi biliyor ve beklemiyordum.” açıklaması yaptığını ifade eden Kılıç, Demirel’in, konuyu Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ilettiğini kaydetti.

Sevda Erdan Kılıç, Turgay Demirel’in, “Türkoğlu ve ekibinin bu tür davranışlarının daha ne kadar görmezden gelineceğini” söylediğini de aktardı.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, önergesinde, aşağıda yer alan soruların yanıtlanmasını istedi:

  1. FIBA Başkanı Turgay Demirel uluslararası federasyonlar içerisinde başkanlık düzeyinde Türkiye’yi temsil eden tek Türk olurken, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olan Hidayet Türkoğlu’nun FIBA Genel Kurulunda başka bir ülke adayını desteklemesinin gerekçesi nedir?
  2. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, devlet ve Hükümet yöneticilerinin sürekli olarak “yerlilik ve millilik” vurgusu yaptığı bir dönemde, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının desteklenmemesinin sebepleri nelerdir?
  3. Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı olduğu dikkate alındığında, başka bir ülkenin adayını desteklemesi Cumhurbaşkanının bilgisi dahilinde mi gerçekleşmiştir?
  4. Ülkemizi yurt dışında en iyi şekilde temsil etmesi gereken Türkiye Basketbol Federasyonu’nun Başkanı Türkoğlu’nun böyle bir rezalete imza atması Türkiye’nin uluslararası arenada itibarını sarsmamış mıdır, bu durum bir çelişki yaratmamış mıdır? 
  5. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu’nun yargının aradığı bir kişi ile görüştüğüne ilişkin fotoğrafının olması hakkında soruşturma başlatacak mısınız? Bu fotoğraftan ve aralarındaki ilişkiden Cumhurbaşkanın bilgisi var mıdır? Bu konuda suç duyurusunda bulunacak mısınız?
  6. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığı nedeniyle Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığı görevine getirilen Hidayet Türkoğlu’nun istifası istenecek midir ya da görevden alınacak mıdır?

    

 

 

 

 

 

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları