loading
close
SON DAKİKALAR

Hissedarlarından Facebook'a dava

Hissedarlarından Facebook'a dava
Tarih: 24.05.2012 - 16:52
Kategori: Bilim & Teknoloji

Facebook hissedarları, şirkete dava açtı...

New York Manhattan'daki bir mahkemeye sunulan dilekçede, Facebook'un gelecek için öngördüğü ciro rakamlarını Cuma günkü hisse senedi arzı öncesinde hissedarların tamanına dağıtmadığı iddia edildi.

Söz konusu ciro tahmini Morgan Stanley aracılığıyla yapıldı. ABD mali denetim kurumlarının yetkilileri, Morgan Stanley'in bazı sorulara cevap vermesi gerektiğini söylüyor.

Facebook hisse arzınının riskinin en büyük payını yüklenen Morgan Stanley, kurallara tam olarak uyduğunu açıkladı.


'Mali görünümü sakladılar'

Dava dilekçesinde suç isnat edilenlerin "şirket gelirlerinde keskin düşüşler olacağı" tahminini gizlediği ifade ediliyor.

AP ve Reuters ajanslarında çıkan haberlerde, ABD Kongresi'nin senato bankacılık komitesinin konuya bakabileceği ifade ediliyor. Haberlerde komiteninin seçenekleri değerlendirdiği söyleniyor.

Facebook'un hisseleri borsaya sunulduğu Cuma gününden bu yana değer kaybediyor. Kimi yorumcular Facebook hisselerinin, değerlerinin çok üzerinde fiyatlandırıldığı düşüncesinde.


Denetleme kurumundan celp

Mali denetim idaresi dün Morgan Stanley için bir mahkeme celbi çıkarttırdı. Massachusetts'teki girişim, Morgan Stanley analistlerinin bilgi/analiz paylaşımında seçicilik yaptıkları suçlamalarını izliyor.

Hissedarların açtığı davada, gelirin düşeceği öngörüsünün, internete ve uygulamalara ulaşmak için artık cep telefonu gibi taşınabilir cihazların giderek daha fazla kullanıldığı değerlendirmesine dayandığı ifade ediliyor.

Morgan Stanley ise henüz bu konuda bir açıklama yapmadı.

Ne var ki şirket, Massachusets'te celp olduğunun ortaya çıkmasından sonra yaptığı açıklamada hisse senedi arzıyla ilgili olarak Facebook örneğinde de yasalara ve düzenlemelere uygun hareket ettiğini ifade etti.

Facebook'un hisseleri Cuma günü 38 dolardan işlem görüyordu; ancak bu değer salı günü 31 dolara kadar indi.

Hisseler dün yüzde 3,2 oranında değer kazanarak 32 dolara yükseldi.

Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları