loading
close
SON DAKİKALAR

''Hitler ruhu AKP'de yaşıyor''

''Hitler ruhu AKP'de yaşıyor''
Tarih: 29.05.2012 - 19:00
Kategori: Siyaset

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, grup toplantısında yaptığı konuşmasında "Başbakan Uludere'nin hesabını verecek" dedi...

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, "Bugünkü konuşması bir kez daha göstermiştir ki Uludere olayının arkasında bizzat Başbakan vardır" dedi.

 


BDP Genel Başkan Yardımcısı Kışanak, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'de gaz bombaları sonucu ölenlerin sayısının 14'ü bulduğunu belirten Kışanak, "Şimdiye kadar kutsal devlet anlayışıyla nasıl hareket edilmişse, AKP de o zihniyetle hareket ediyor. 'Ben halkın diliyle konuşuyorum' diyerek ikiyüzlülüğünü her gün gösteriyor. AKP; baskı, otorite, sopa, gaz bombası, cop, tank, cezaevi, kelepçe dışında hiç bir yüzünü görmediğimiz devletin ta kendisidir" dedi.

 


"Yasamanın AKP diktatörlüğünün altında esir alındı" diyenKışanak, "Meclis Başkanı 'çaresizim, ne yapabilirim, ölüm orucuna mı başlayayım' diyorsa, bunu adı diktatörlüktür" ifadesini kullandı.

 


Hitler ruhunun Ak Parti iktidarında yaşadığını, devletin 5 aydır Uludere'nin üzerini kapatmak için uğraştığını söyleyen Kışanak, "Başbakan fazlaca edebiyat yapmasın. Bir gün rakamlarla, isimlerini, öykülerini AKP Genel Merkezinin önüne asacağım. Beni orada engellemeye kalkarlarsa da hesabını soracağım. 53 kişi, demokratik gösteri hakkını kullandı diye gazla, copla, silahla katledildi. Nerede bunların katilleri? Üzerinden 5 ay geçmiş, ortada sorumlular yok. Bunu anlamak mümkün mü? Biz çocuk muyuz, akılsız mıyız? Başbakan Erdoğan'ın bugünkü grup konuşması bir kez daha göstermiştir ki Uludere olayının arkasında bizzat Başbakan vardır" dedi.

 

 

Başbakanın nekrofili terimi eleştirerek söylediklerini kulakaları duyuyor mu? sorusunu sorarak," nekrofili ölü sevici, bu kavram ölü bedenlere cinsel istismarda bulunanlar için kullanılır, sapıklıktır. Böyle bir terim ağzına alacak kadar seviyesiz siyaset yapıyor. Bu hayatını kaybetmiş 34 insana hakarettir. Biz onun seviyesine düşmeyeceğiz ama bize yaptıkları hakaretlerin hepsini kendisine iade ediyorum" şeklinde konuştu.


 

Bir bakanın Uludere'de ölenlere "figüran' dediğini kaydeden Kışanak, "Kaçakçılığı kimse meşru gösteremezmiş. Bu sözü söylemeye nasıl diliniz varabiliyor? Bu, sizin yönettiğiniz ülkenin gerçeği" dedi.

 


Kışanak, Başbakan'ın Uludere konusunu kapatmak için "kürtaj ve sezaryen" tartışmasını ortaya attığını da sözlerine ekledi.

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları