loading
close
SON DAKİKALAR

HKP, Koronavirüs pandemisine yönelik önlemlerin gevşetilmesi kararı nedeniyle suç duyurusunda bulundu

HKP, Koronavirüs pandemisine yönelik önlemlerin gevşetilmesi kararı nedeniyle suç duyurusunda bulundu
Tarih: 09.03.2022 - 11:04
Kategori: Siyaset

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Koronavirüs pandemisine yönelik önlemlerin gevşetilmesine tepki göstererek konuyu yargıya taşıdı. HKP avukatları, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Koca ve Bilim Kurulu Üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

HKP, Koronavirüs pandemisine yönelik önlemlerin gevşetilmesine tepki göstererek konuyu yargıya taşıdı. HKP avukatları, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Koca ve Bilim Kurulu Üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

www.istanbulgercegi.com'a ulaşan HKP açıklamasında; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2 Mart 2022 tarihinde yaptığı açıklamada Koronavirüs salgınına yönelik tedbirlerle ilgili Bilim Kurulu’nda alınan son kararları açıklamıştı. Koca, açık havada maske takma zorunluluğuna ve HES Kodu uygulamasına son verildiğini duyurmuştu. HKP avukatları olarak, Koronavirüs önlemlerinin gevşetilmesine tepki göstererek konuyu yargıya taşıdık.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Covid-19 Bilim Kurulu Üyeleri hakkında “Kasten Öldürmenin İhmali Davranışla İşlenmesi”, “1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu Maddelere Aykırı Hareket Ederek Görevi Kötüye Kullanma”, “Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranma” suçlarını işlediklerini belirterek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

“HALKIMIZIN DOĞRUDAN DOĞRUYA ÖLÜME MAHKÛM EDİLMESİ DEMEKTİR”

Suç duyurusuna ilişkin HKP Genel Sekreter Yardımcısı Av. Sait Kıran, şunları söyledi:

“Bildiğiniz gibi Korona salgını süresince iktidardaki AKP’giller, Bilim İnsanlarının, Bilimin bütün uyarılarını göz ardı ettikleri için on binlerce insanımız ölümle tanıştı. En son 2 Mart’ta Sağlık Bakanı’nın açıkladığı yeni kararlarla, bugüne kadar fiili olarak uyguladıkları adına sürü bağışıklığı denen, pratikte insanlarımızın pandemi salgınıyla baş başa bırakılması demek olan uygulama resmileştirildi. Sağlık Bakanı’nın deyimiyle, “Bugünden sonra bireysel olarak korunma aşamasına geçmeliyiz” dediler. Zaten bütün bu salgın süresince devlet olarak, iktidar olarak üzerlerine düşen görevleri yerine getirmemişlerdi. Bunu da resmen açıklamış oldular. Şuan günlük ölüm sayısının 180-200 civarında olduğu bir dönemde bu kararlar halkımızın doğrudan doğruya ölüme mahkûm edilmesi demektir. HKP olarak bu nedenle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına; “Kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi, Görevi Kötüye Kullanma, Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranma” suçlarından başta AKP’giller’in başı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19 Bilim Kurulu Üyeleri gelmek üzere suça karıştığı tespit edilen bütün kişilerin yargılanması için başvurduk.  Umarız ki Savcılık en azından bu konuda yasaların kendine zorunlu kıldığı görevi yerine getirir. Ve bu kişiler hakkında gerekli soruşturmayı başlatarak cezalandırılmaları için kamu davası açar. Halkın Kurtuluş Partisi bu mücadeleye devam edecek. Halkımıza yönelik bütün saldırılara, halka yönelik bütün ihanetlere karşı Halkın Kurtuluş Partisi dimdik mücadele etmeye devam edecek.”

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları