loading
close
SON DAKİKALAR

HKP'den 1915 olaylarıyla ilgili açıklama: Halkların arasına nifak sokmaya devam ediyorlar

HKP'den 1915 olaylarıyla ilgili açıklama: Halkların arasına nifak sokmaya devam ediyorlar
Tarih: 24.04.2021 - 15:16
Kategori: Siyaset

Halkın Kurtuluş Partisi, 1915 olaylarının yıldönümünde açıklama yayımladı.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) İstanbul İl Yöneticisi Doğan Çıngı “Ermeni soykırımı” tartışmasına ilişkin yaptığı basın açıklamasında, “Keşke emperyalist çakallar 100 küsur yıl önce aramıza girmeseydi de eskiden olduğu gibi yüzyıllarca süren kardeşliğimiz aynı şekilde devam edip gitseydi” dedi. Doğan Çıngı yaptığı basın açıklamasında, Soykırım yalanını savunanların, İngiliz Savaş Propaganda Bürosu’nun “Savaş Propagandası” olarak ürettiği “Mavi Kitap” adıyla ünlü kitapta anılan yalanları ve iftiraları kitabın yazarlarından Arnold Toynbee’nin ölümünden önce savaş propagandası amacıyla kitabı yazdıklarını itiraf etmesine rağmen bugün hala savunduklarını belirterek, “O dönemde yaşananın karşılıklı bir çatışma ve katliam olduğu, her iki tarafın da büyük kayıplar verip acılar çektiği çok açık bir gerçektir. Bu acıların yaşanmasına sebep de Batılı Emperyalist haydutlar; İngiliz, Fransız, Amerikan ve İtalyanlarla Rus Çarlığı’dır” dedi.

“EMPERYALİSTLER, YENİ SEVR PEŞİNDELER”

Çıngı açıklamasının devamında, “Gerçeğin bu olduğunu efendileriniz de biliyor. Ama onlar gerçeğin peşinde değil ki. Onlar Yeni Sevr peşinde. Onlar, 1071 Malazgirt’in, 1915 Çanakkale’nin ve 1922 Anadolu’nun intikamını alma peşinde. O savaşlarda uğradıkları hezimetin öcünü alma peşinde. Ve yeni bir Haçlılar Seferi başlatma peşinde. O emperyalist haydutların, Türkleri Avrupa’dan ve Anadolu’dan atma, Asya’ya geri gönderme planlarını, Antiemperyalist Birinci Ulusal Savaş’ımızın zaferiyle kâğıt üzerinde bıraktık. Haydutların hevesleri kursaklarında kaldı. Fakat bu düşünce ve niyetlerinden hiç vazgeçmediler. Amerika Birleşik Devletleri de içlerinde olmak üzere tüm emperyalist haydut devletler hep bu niyetleri beslediler bize karşı. Ve ne yazık ki Ermeni Milleti, Yunan Milleti, ulusal kimliklerini bu ırkçı Türk düşmanlığı ideolojisi üzerine inşa etti” dedi.

“HALKLARIN ARASINA NİFAK SOKMAYA DEVAM EDİYORLAR”

27 Eylül 2020’de Ermenistan’ın Azerbaycan’a saldırdığı hatırlatan Çıngı, “Baş haydut ABD ve yeni yetme Rus Emperyalistlerini arkasına alan Ermenistan Devleti, Dağlık Karabağ Bölgesi’ne alçakça bir saldırı daha düzenleyerek, kardeş Azerbaycan Türk Halkı özelinde, tüm Türklere yönelik düşmanlıklarını bir kez daha kusmuştur. Azerbaycan Türk Halkının ve Ordusu’nun kararlı direnişi sonucu saldırgan Ermenistan Ordusu püskürtülmüştür. Azerbaycan Ordusu, emperyalistlerin bölgedeki taşeronluğunu yapan Ermenistan’ı püskürtmekle yetinmemiş; daha da ilerleyerek Ermenistan’ın işgali altındaki bölgelerin bir kısmını işgalden kurtarmıştır. Böylece Ermenistan, giriştiği işgal ve ilhak hareketini utanç verici bir yenilgiyle sonlandırmak zorunda kalmıştır” dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un ve ABD Başkanı Biden’in 1915 olaylarını “soykırım” olarak tanımladıkları hatırlatan Çıngı, “Yani tam gaz devam ediyorlar Halkların arasına nifak sokmaya, Türkiye’yi Yeni Sevr çerçevesinde paramparça etme hedeflerine doğru yürümeye” dedi. “Ermeni Soykırımı” tezini savunanların insanlığa karşı suç işlediğini belirten Çıngı, “Ermeni Halkına da Türk Halkına da Kürt Halkına da kötülük etmektesiniz. Bu her üç halkı da birbiriyle boğazlaştırmayı planlayıp projelendiren ABD Emperyalistlerine hizmetkârlık ediyorsunuz” diye seslendi. Amerikancı Kürt Hareketi’nin emperyalist yalana dört elle sarılarak onu hararetle savunmasına da değinen Çıngı, “Bunlar da ABD-AB’li efendilerine şirin görünebilmek için onların bu propaganda malzemesi yalan ve iftirasını iştahla savunuyorlar. Böyle yapmakla atalarına karşı da ihanet etmiş, dolayısıyla da suç işlemiş oluyorlar. Çünkü Ermenilerin geçen yüzyılın başlarında hak iddia ettikleri ve buralarda bağımsız bir Ermeni devleti kurma amacıyla savaşa giriştikleri toprakların ezici çoğunluğunu bugünkü Kürt illeri oluşturmaktadır” ifadelerini kullandı. HKP’nin Ermeni Halkına karşına asla olumsuz bir duygu ve düşünce beslemediklerini aktaran Çıngı, “Keşke emperyalist çakallar 100 küsur yıl önce aramıza girmeseydi de eskiden olduğu gibi yüzyıllarca süren kardeşliğimiz aynı şekilde devam edip gitseydi” dedi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Hüseyin Özlem

Dünyayı kana bulayan,hakları birbirine kırdıran,insan soyunun baş düşmanı ABD--AB emperyalistleridir.Emperyalistlerle aynı safta yer alan işbirlikçiler ya gafildir ya hayin!Yaşasın HKP!

24.04.2021, 15:39
Yorum Yap

Facebook Yorumları